05-09-09

Naar de klas met onze boekentas

LIEVE MAMA’S EN PAPA’S

 

Welkom terug allemaal!!!!!!

 

Onze eerste week werd direct een succes.

De kindjes wisten natuurlijk al goed wie ik was en ik ken hen goed, dus dat schiep alleen maar voordelen en gezelligheid.

Ik hoop dat zij even blij waren mij terug te zien, als ik hen.

 

Met veel plezier leerden we onze nieuwe klas kennen. De eerste dag was onze Gaston al van de partij die een reis doorheen heel de wereld had gemaakt.

Hij had een reuzenvriendschapsarmband rond zijn pols en wou dat iedereen er één kreeg. Het 5de leerjaar maakte voor ons klasje vriendschapsbandjes met pareltjes. Dat vonden wij natuurlijk superleuk!!!!

 

We verkenden de hoekjes al een beetje, waar er wat te beleven viel.

We kregen ook hoog bezoek van “Dzingel”. Hij werd direct onze dikke vriend en is heel muzikaal. Hij leerde ons al direct een aantal liedjes over “het weer, goedemorgen, handjes klap, smakelijk eten.”

Dit jaar gebruiken we een muziek en versjes schriftje. Het schriftje mag elke vakantie mee naar huis, maar we zouden het natuurlijk elke maandag na de vakantie terug graag in de klas hebben voor onze nieuwe versjes en liedjes terug in te kleven.

 

Woensdag hebben we samen alle kalenders overlopen en donderdag kreeg iedereen zijn eigen symbooltje EN konden we eindelijk beginnen met een klasbaas te kiezen… Daar had iedereen al 2 lange dagen op moeten wachten. Onze eerste klasbaas dit jaar werd Chiara.

 

Onze symbooltjes zijn ook terug te vinden aan onze kapstokken, zo heeft iedereen zijn eigen kapstok. In onze rups waar onze post in komt, heeft iedereen zijn naam boven het gaatje hangen. Zo blijft alles duidelijk wat voor wie is…en wie wat reeds wel/niet mee heeft naar huis.

 

En op de laatste dag van de week, maakten we kennis met het keuzebord… niet gemakkelijk… om te weten in welk hoekje we spelen en hoeveel kindjes erin mogen… maar al doende leren we en natuurlijk is SPELEND leren nog het belangrijkste!!!!!

 

  

Op DONDERDAG en VRIJDAG gaan we turnen met juf Mieke. Deze info vinden jullie ook in het infoboekje dat jullie volgende week op de info avond mee krijgen. Dus niet vergeten: donderdag 10 september om 19u is het info avond.

  

Wanneer er vragen of probleempjes, niet aarzelen, mijn deur staat altijd open.

Jullie zijn steeds welkom voor een babbel, een vraag, gelijk wat.

 

Al een hele boterham bij de start van ons jaar, dus dat belooft weer!!!!

Brengen jullie aub een doos droge en natte doekjes mee? Zodat we onze neuzen, snoeten en handen zo proper mogelijk kunnen houden?

 

 

Ik wens jullie en je kindje een tof, gezellig, sfeervol, leerrijk jaar toe!!!!!

 

Geniet van jullie weekend

Lieve groetjes

*** Dzingel en juf Mieke***

 

PS: volgende week krijgen we nog groter bezoek van een nieuw vriendje… verder verklap ik nog niets… wie zou dat kunnen zijn… rarara….

1steschooldag1
 

1steschooldag2

1steschooldag3
1steschooldag4
1steschooldag5
 

12:00 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.