11-09-09

Op ontdekking door klas en school...

Lieve mama’s en papa’s,

 

Onze ontdekweek in de klas is ook weer voorbijgevlogen.

Op maandag deden we al een eerste grote ontdekking. Er zat iemand aan onze klas. Nog iemand nieuw voor onze klas???? Oei oei we zitten nochtans al met genoeg kindjes.

Maar het was niet zomaar iemand… het was een kabouter. We namen hem mee in de klas, maar hij durfde niets vertellen. Hij was bang en verlegen. Gelukkig had Dzingel een oplossing, hij las een verhaaltje van haas Huppel die ook een beetje bang was om naar school te gaan. Maar haas Huppel kreeg een magische toversteen mee. Daardoor hoefde hij niet meer bang te zijn. Wij gaven onze kabouter ook een toversteen en weg was de schrik. Hij begon te vertellen vanwaar hij kwam en wat hij in de klas kwam doen. Hij had een grote logeermand mee en vroeg of hij mocht blijven. Natuurlijk mocht dat!!!! Zijn naam is Woutje.

Woutje doet met ons mee in de klas, speelt mee in de hoekjes, gaat mee turnen, knutselt mee, maar heeft natuurlijk altijd een beetje onze hulp nodig.

 

We toonden Woutje onze klas en alle hoekjes.

Om Woutje een beetje meer thuis te laten voelen, schilderden we een mooie grote paddenstoel. Deze mag helaas nog niet mee naar huis want ze hangen allemaal in de klas met daaronder een wasknijper. Daar komen namelijk onze knutselwerkjes en tekeningen aan.

 

Maar Woutje is soms ook een verstrooide kabouter. Hij zegt af en toe dingen fout, zo dacht hij dat we met een potlood kunnen schilderen… Woutje toch. Gelukkig verbeteren wij hem op tijd. Hij wist ook nog niet goed alles liggen in de hoekjes. Maar wij wel, dus samen met Woutje ontdekten we alle hoekjes met alle spulletjes en nu weten we perfect waar alles ligt.

 

We hadden deze week ook al onze eerste jarige!!!!!

Elvira werd 4 jaar en had een superlekkere Ariel cake mee njam njam. Ze kreeg een mooie kroon en een ballon.

Op donderdag kwam juf Annelies in de klas voor in het babbelhoekje te kruipen met een paar kindjes. Dit zal vanaf nu elke donderdag zijn en er komen altijd andere kindjes aan bod. Dit om de taal nog meer te stimuleren en thema’s en nieuwe woordjes verder uit te diepen.

 

 

 

Op vrijdag was het helemaal te gek. Woutje was nergens te bespeuren. We zochten en riepen hem, maar tevergeefs, zonder resultaat. Hij had wel een briefje achtergelaten met een foto in. Zo zetten we de zoektocht in. Telkens wanneer we de nieuwe plaats gevonden hadden, had Woutje weer een nieuwe brief en foto achtergelaten en moesten we verder zoeken. We zochten in de refter, bij juf Sylvia, in het toilet, aan de wastafel,… Uiteindelijk zat hij verstopt in het huisje van de glijbaan. En hij had daar nog iets verstopt… een grote doos!!!!  Terug in de klas bekijken we de grote doos, een verrassing van Woutje voor ons. Er zaten koekjes en cornflakes en bloemsuiker in. Daarmee maakten we in de namiddag heerlijke koekjes mee die we versierden met cornflakes

Een lekkere knabbel afsluiter.

 

Volgende week is Woutje jarig. Dat wordt een hele week feest. Maar we gaan natuurlijk flink werken aan een heus verjaardagsfeest voor Woutje. Wie slingers of ballonnen of andere verjaardagsdingetjes heeft die in de klas mogen blijven mogen dit altijd meebrengen naar de klas.

 

Prettig weekend

Lieve groetjes
*** Woutje en juf Mieke ***

 

 

PS: Ik beloofde jullie mijn emailadres, maar vergat dit in het briefje dat ik meegaf, dus bij deze hopelijk goed gemaakt:
miekevandenkerkhove@live.be

 

19:09 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.