20-09-09

Hoera Woutje is 5 jaar geworden!!!!!

Lieve mama’s en papa’s,

 

Grote gebeurtenis deze week!!! Woutje is 5 geworden. We werkten de hele week flink aan een heus verjaardagsfeest op vrijdag. En daar zijn we goed in geslaagd ook.

 

Maandag kreeg Woutje 2 grote verjaardagskaarten van zijn kabouterfamilie. Zijn kaboutermama en papa hadden ook 5 cadeautjes achtergelaten. Elke dag mochten we eentje openmaken, zo wisten we hoeveel dagen het nog waren voor Woutje zijn verjaardag. We kregen versiering, een kroon, bekers en bordjes, lekkere (kinder)champagne en ingrediënten voor de hapjes cadeau. We versierden de klas heel mooi, zodat het een groot feest kon worden vrijdag.

 

We leerden ook een liedje voor Woutjes verjaardag: “ ’t Is feest ” Dat was natuurlijk Dzingel zijn werk.

Verder knutselden we er terug op los. We maakten een verjaardagscadeau voor als er een kindje jarig is in de klas. We omhulden een ballon met papier maché, die we daarna ook schilderden. We versierden ook cijfer 4 of 5, afhankelijk van hoeveel jaar we worden. We bestempelden deze met ballonnen, reuzeleuk!!!! Dit wordt onze verjaardagskalender in de klas. Zo kunnen we zien hoeveel jaar elk kindje wordt, wie al jarig was en wie zijn verjaardag nog moet komen.

We kleurden voor Woutje ook hele mooie tekeningen!!!!

 

 

We speelden in de winkel en poppenhoek met slingers en andere versiering. We probeerden zelf een ballon op te blazen, maar dit was niet gemakkelijk!!!!!

We speelden een leuk ballonnenspel waar we met een dobbelsteen keken welke kleur we moesten zoeken en hoeveel ballonnen we nodig hadden.

 

 

Op vrijdag in ons laatste cadeau vonden we allemaal lekkers, maar heel gezonde, lekkere dingen. Tomaatjes, komkommers, wortels, paprika, brood, salami en kaas. Woutje lust namelijk niet zoooo graag taart en had liever zin in iets anders. We roosterden brood met de broodrooster, en die toast versierden we dan met een plakje salami of kaas. We maakten er een mooi gezichtje van: we raspten worteltjes voor zijn haar, komkommerschijfjes voor de ogen, een klein tomaatje voor de neus en een reepje paprika voor de mond. En klaar was ons gezichtje. Daarna smulden we samen met Woutje al het lekkers op!!!

Woutje kreeg natuurlijk ook een mooie kroon op. Hij kreeg ook een cadeautje van Gina, een prachtige kikkerkaars, die we samen met zijn 5 andere kaarsjes hebben aangestoken. Dankjewel Gina!!!!!

 

Een week vol plezier was het!!!!!

 

Volgende week terug feest…KLEURENfeest,….

Wie wil mag dan elke dag een ander kleurtje aan. Dit hoeft natuurlijk geen hele outfit te zijn: een kous, een truitje, een speldje, rekkertje, broek, schoen,…. Uiteraard is het geen verplichting en mag het ook voor 1,2 of 3 dagen…

We gaan elke dag 2 kleurtjes onder de loep nemen, waar we proefjes en spelletjes mee doen

Maandag = roos + roos
Dinsdag = geel + oranje

Woensdag = groen + blauw

Donderdag = paars + bruin

Vrijdag = zwart = wit

 

We kijken ook al een beetje vooruit en beginnen volop met rollen van keukenpapier te sparen. Wie er heeft mag deze meebrengen.

 

Hartelijk bedankt

Ook een grote dankjewel aan alle enthousiaste ouders die versiering meegaven voor Woutjes verjaardag. We beleefden er enorm veel plezier aan!!!!!!!!

 

Prettig weekend

Lieve groetjes

*** Woutje en Juf Mieke ***

 

 

10:58 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.