27-09-09

Alle kleurtjes van de regenboog...

Lieve mama’s en papa’s,

 

Wat was het deze week kleurrijk in onze klas!!!!

Vele kindjes waren elke dag in een andere kleur gekleed, hartelijk dank daarvoor!!! We moesten nooit ver zoeken naar de kleuren van de dag.

 

Op maandag gingen er eerst een paar kindjes mee met juf Annelies. Juf Annelies liet hen kennismaken met Elmer en Wilbur. Elmer is een olifant met alle kleuren van de regenboog. Wilbur is een olifant met alleen zwart en wit. Ze maakten een mooie puzzel met Elmer en Wilbur op.

Maandag schrokken we wel eventjes van de kleurendief. Die wou namelijk de kleurtjes pakken uit onze kleurentoverboom die Woutje mee had gebracht uit het bos. Die boom toverde elke dag nieuwe kleurtjes. En met die kleurtjes kon Woutje ook nog eens toveren, zodat we nog nieuwe kleurtjes kregen. Maar de kleurendief zijn kasteel was helemaal niet mooi, het was helemaal wit en daarom wou hij onze kleuren stelen, om zijn kasteel mooi te kunnen schilderen. Gelukkig werden we vrienden met de kleurendief. Wij hielpen zijn kasteel mooie kleuren te geven en wij kregen van hem sterren, hartjes, vierkantjes, driehoeken en cirkels in allerlei kleuren om onze toverboom mee te versieren.

 

Op maandag lieten we onze handen knuffelen. We kregen elk een wit en rood hand en dan lieten we deze knuffelen met de handen van een ander kindje. Reuzeleuk!!!!!

In de namiddag leerde Woutje ons een liedje over zijn toverboom. En daar kunnen we alle kleurtjes in zingen. We schilderden ook de ramen van het kasteel van de kleurendief in roos en rood.

In de namiddag had Dzingel een tekening gemaakt, maar daar was vanalles mis mee… een roze olifant??? Een groen konijn??? Gelukkig hielpen de kleuters Dzingel om te vertellen wat er allemaal niet klopte aan de tekening.

 

Dinsdag hing er rood en geel in de toverboom… maar we hadden al rood gehad… en de kleurendief had oranje nodig voor zijn kasteel… Wat nu gedaan? Gelukkig haalde Woutje zijn toverkrachten boven en toverde oranje met rood en geel. Woutje leerde ons toveren en wij knutselden dan een mooie bloem met rode en gele verf op een koffiefilterzakje. Deze 2 kleurtjes schilderden we over elkaar en we kregen mooie oranje bloemen.

 

Woensdag waren Blauwtje en Geeltje op bezoek. Blauwtje en Geeltje wilden samen spelen met de bal, maar waren die kwijt. Daarom gingen ze tikkertje spelen, ze botsten tegen elkaar en … Blauwtje en Geeltje werden… GROEN…

Wij maakten een kunstwerkje door blauwe en gele stukjes zijdepapier te scheuren en met water op een wit blad te kleven. De kleurtjes liepen door elkaar en werden… GROEN.

Donderdag had de kleurendief paars en bruin nodig. Maar in de boom hing helemaal geen paars en bruin. Er hing rood, groen en blauw. We hadden Woutjes toverkracht terug nodig. Hij toverde paars met blauw en rood en toverde bruin met groen en rood. Fieuw…we hadden terug de juiste kleuren. Dzingel leerde ons daarna een versje over een kindje dat paars zo’n mooie kleur vond, dat hij alles paar schilderde. We speelden ook nog een kleurig berenspelletje.

We kleurden ook nog Elmer de olifant. Elmer had al zijn kleurtjes verloren en wij hielpen hem dan al zijn kleuren teruggeven. Maar er zaten ook nog vormpjes op Elmer. Een driehoek, een cirkel en een vierkant. We moesten er op letten dat alle vierkanten blauw gekleurd werden, alle cirkels in rood en alle driehoeken in groen.

 

 

Op donderdag kwam juf Annelies ook langs.

Zij speelde dan ook nog een Elmer de olifant spelletje, waarbij ze 2 dezelfde olifantjes moesten zoeken met dezelfde kleurtjes.

 

Vrijdag vierden we de verjaardag van Jean, met superlekkere koekjes!!!! Dankjewel Jean en Gelukkige Verjaardag!!!!

We toverden voor de laatste keer met zwart en wit… we maakten zo grijs. We zagen ook dat we kleurtjes kunnen lichter maken met wit en kleurtjes kunnen donkerder maken met zwart.

 

We maakten ook nog een speciale bril met gekke brilglazen. Op het einde van de dag kregen we nog een verhaaltje te horen over Elmer die wegwaaide…

 

Door met alle kleurtjes geknutseld te hebben, zijn we niet altijd even voorzichtig omgegaan met de kleertjes… we doen ons uiterste best dit in de toekomst “niet” meer te laten gebeuren…

SORRY….

 

Volgende week maken we er een muziekweek van… wie wil mag een instrumentje meebrengen, maar zorg daarbij zeker dat het genaamd is.

Ook keukenpapierrollen zijn nog steeds welkom!!!!!

 

Prettig weekend

Lieve groetjes
***Woutje en juf Mieke***

 

PS: vanaf deze week gaat Woutje elk weekend logeren. Er wordt zo snel mogelijk een lijst gehangen met data wanneer Woutje bij wie gaat, zo kunnen jullie je kindje daar ook een beetje op voorbereiden of geruststellen.

Omdat we vrijdag Jean zijn verjaardag vierde, mag Jean de spits afbijten. Prettig weekend met Woutje Jean!!!!!

 

17:44 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

de kleurrijke week bedankt juf mieke voor dit blog, elke week, kunnen wij de avonturen van onze kleine peuters volgen en deze week bijzonder rijk aan kleur en aan vreugde

Groetjes

Gepost door: mama van naoufal | 27-09-09

Daar doen we het voor!!! Zodat jullie samen met jullie kindjes kunnen meegenieten week na week en mee kunnen babbelen met de verhalen waarmee ze thuis komen!!!! Dankje voor de reactie!
Groetjes

Gepost door: juf Mieke | 28-09-09

De commentaren zijn gesloten.