28-09-09

Woutje is gaan logeren bij Jean

Omdat we Jeans verjaardagsfeestje gevierd hebben, mocht Jean de spits afbijten en Woutje meenemen naar huis dit weekend.

Veel plezier!!!!

jean6

21:18 Gepost door Juf Aniek in Info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kleurenfeest

kleur0
Onze kleurentoverboom die elke dag niuewe kleurtjes toverde.
kleur1
Een wit en rood handje, lieten we knuffelen met elkaar en we kregen...
kleur2
roze knuffelhandjes!!!!
kleur3
Die moesten daarna natuurlijk gewassen worden...
kleur4
We toverden het water van de eendjes oranje...vissen maar.
kleur5
Koffiefilterzakjes beschilderden we met rode en gele verf en we kregen: mooie oranje zakjes waarvan we bloemetjes maakten.
kleur6
Het kasteel van de kleurendief kreeg al gauw mooie kleurtjes dankzij de ijverige kindjes!!!!!

21:09 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

HIEP HIEP HOERA voor JEAN!!!!!

Vorige week woensdag werd Jean 4 jaar. Jammergenoeg was Jean er niet op woensdag. Maar dat hebben we vrijdag des te meer gevierd met lekkers!!!!!

Proficiat Jean en bedankt voor de lekkere koekjes en ... chocolade... !!!!!

Jean1

Jean toont trots zijn 4 vingers!!!!!

jean2

1, 2, 3... en blazen maar!!!!! Bravo!!!!

jean3

Op een verjaardag mag er al eens gezondigd worden... heerlijke gouden chocoladeballetjes...

jean4
Vuurwerk voor onze jarige... pshshshshshs... BOEM

jean5
LACHEN!!!! Maar daar heeft onze Jean geen moeite mee!!!!

 

20:49 Gepost door Juf Aniek in Jarig zijn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Paars kleurenversje (thema: kleurenfeest)

verkleindpaarskleurenversje

20:11 Gepost door Juf Aniek in Liedjes en versjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Liedje: De kleurentoverboom (thema: kleurenfeest)

verkleindkleurentoverboom

20:10 Gepost door Juf Aniek in Liedjes en versjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Liedje: 't Is feest (thema: Woutje is 5 geworden)

verkleindliedjetisfeest

20:09 Gepost door Juf Aniek in Liedjes en versjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-09-09

Alle kleurtjes van de regenboog...

Lieve mama’s en papa’s,

 

Wat was het deze week kleurrijk in onze klas!!!!

Vele kindjes waren elke dag in een andere kleur gekleed, hartelijk dank daarvoor!!! We moesten nooit ver zoeken naar de kleuren van de dag.

 

Op maandag gingen er eerst een paar kindjes mee met juf Annelies. Juf Annelies liet hen kennismaken met Elmer en Wilbur. Elmer is een olifant met alle kleuren van de regenboog. Wilbur is een olifant met alleen zwart en wit. Ze maakten een mooie puzzel met Elmer en Wilbur op.

Maandag schrokken we wel eventjes van de kleurendief. Die wou namelijk de kleurtjes pakken uit onze kleurentoverboom die Woutje mee had gebracht uit het bos. Die boom toverde elke dag nieuwe kleurtjes. En met die kleurtjes kon Woutje ook nog eens toveren, zodat we nog nieuwe kleurtjes kregen. Maar de kleurendief zijn kasteel was helemaal niet mooi, het was helemaal wit en daarom wou hij onze kleuren stelen, om zijn kasteel mooi te kunnen schilderen. Gelukkig werden we vrienden met de kleurendief. Wij hielpen zijn kasteel mooie kleuren te geven en wij kregen van hem sterren, hartjes, vierkantjes, driehoeken en cirkels in allerlei kleuren om onze toverboom mee te versieren.

 

Op maandag lieten we onze handen knuffelen. We kregen elk een wit en rood hand en dan lieten we deze knuffelen met de handen van een ander kindje. Reuzeleuk!!!!!

In de namiddag leerde Woutje ons een liedje over zijn toverboom. En daar kunnen we alle kleurtjes in zingen. We schilderden ook de ramen van het kasteel van de kleurendief in roos en rood.

In de namiddag had Dzingel een tekening gemaakt, maar daar was vanalles mis mee… een roze olifant??? Een groen konijn??? Gelukkig hielpen de kleuters Dzingel om te vertellen wat er allemaal niet klopte aan de tekening.

 

Dinsdag hing er rood en geel in de toverboom… maar we hadden al rood gehad… en de kleurendief had oranje nodig voor zijn kasteel… Wat nu gedaan? Gelukkig haalde Woutje zijn toverkrachten boven en toverde oranje met rood en geel. Woutje leerde ons toveren en wij knutselden dan een mooie bloem met rode en gele verf op een koffiefilterzakje. Deze 2 kleurtjes schilderden we over elkaar en we kregen mooie oranje bloemen.

 

Woensdag waren Blauwtje en Geeltje op bezoek. Blauwtje en Geeltje wilden samen spelen met de bal, maar waren die kwijt. Daarom gingen ze tikkertje spelen, ze botsten tegen elkaar en … Blauwtje en Geeltje werden… GROEN…

Wij maakten een kunstwerkje door blauwe en gele stukjes zijdepapier te scheuren en met water op een wit blad te kleven. De kleurtjes liepen door elkaar en werden… GROEN.

Donderdag had de kleurendief paars en bruin nodig. Maar in de boom hing helemaal geen paars en bruin. Er hing rood, groen en blauw. We hadden Woutjes toverkracht terug nodig. Hij toverde paars met blauw en rood en toverde bruin met groen en rood. Fieuw…we hadden terug de juiste kleuren. Dzingel leerde ons daarna een versje over een kindje dat paars zo’n mooie kleur vond, dat hij alles paar schilderde. We speelden ook nog een kleurig berenspelletje.

We kleurden ook nog Elmer de olifant. Elmer had al zijn kleurtjes verloren en wij hielpen hem dan al zijn kleuren teruggeven. Maar er zaten ook nog vormpjes op Elmer. Een driehoek, een cirkel en een vierkant. We moesten er op letten dat alle vierkanten blauw gekleurd werden, alle cirkels in rood en alle driehoeken in groen.

 

 

Op donderdag kwam juf Annelies ook langs.

Zij speelde dan ook nog een Elmer de olifant spelletje, waarbij ze 2 dezelfde olifantjes moesten zoeken met dezelfde kleurtjes.

 

Vrijdag vierden we de verjaardag van Jean, met superlekkere koekjes!!!! Dankjewel Jean en Gelukkige Verjaardag!!!!

We toverden voor de laatste keer met zwart en wit… we maakten zo grijs. We zagen ook dat we kleurtjes kunnen lichter maken met wit en kleurtjes kunnen donkerder maken met zwart.

 

We maakten ook nog een speciale bril met gekke brilglazen. Op het einde van de dag kregen we nog een verhaaltje te horen over Elmer die wegwaaide…

 

Door met alle kleurtjes geknutseld te hebben, zijn we niet altijd even voorzichtig omgegaan met de kleertjes… we doen ons uiterste best dit in de toekomst “niet” meer te laten gebeuren…

SORRY….

 

Volgende week maken we er een muziekweek van… wie wil mag een instrumentje meebrengen, maar zorg daarbij zeker dat het genaamd is.

Ook keukenpapierrollen zijn nog steeds welkom!!!!!

 

Prettig weekend

Lieve groetjes
***Woutje en juf Mieke***

 

PS: vanaf deze week gaat Woutje elk weekend logeren. Er wordt zo snel mogelijk een lijst gehangen met data wanneer Woutje bij wie gaat, zo kunnen jullie je kindje daar ook een beetje op voorbereiden of geruststellen.

Omdat we vrijdag Jean zijn verjaardag vierde, mag Jean de spits afbijten. Prettig weekend met Woutje Jean!!!!!

 

17:44 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-09-09

Kiekjes van Woutjes verjaardagsweek!

jarig10
jarig9
jarig8
jarig7
jarig6
jarig5
jarig4
jarig3
jarig2
jarig1

11:05 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Hoera Woutje is 5 jaar geworden!!!!!

Lieve mama’s en papa’s,

 

Grote gebeurtenis deze week!!! Woutje is 5 geworden. We werkten de hele week flink aan een heus verjaardagsfeest op vrijdag. En daar zijn we goed in geslaagd ook.

 

Maandag kreeg Woutje 2 grote verjaardagskaarten van zijn kabouterfamilie. Zijn kaboutermama en papa hadden ook 5 cadeautjes achtergelaten. Elke dag mochten we eentje openmaken, zo wisten we hoeveel dagen het nog waren voor Woutje zijn verjaardag. We kregen versiering, een kroon, bekers en bordjes, lekkere (kinder)champagne en ingrediënten voor de hapjes cadeau. We versierden de klas heel mooi, zodat het een groot feest kon worden vrijdag.

 

We leerden ook een liedje voor Woutjes verjaardag: “ ’t Is feest ” Dat was natuurlijk Dzingel zijn werk.

Verder knutselden we er terug op los. We maakten een verjaardagscadeau voor als er een kindje jarig is in de klas. We omhulden een ballon met papier maché, die we daarna ook schilderden. We versierden ook cijfer 4 of 5, afhankelijk van hoeveel jaar we worden. We bestempelden deze met ballonnen, reuzeleuk!!!! Dit wordt onze verjaardagskalender in de klas. Zo kunnen we zien hoeveel jaar elk kindje wordt, wie al jarig was en wie zijn verjaardag nog moet komen.

We kleurden voor Woutje ook hele mooie tekeningen!!!!

 

 

We speelden in de winkel en poppenhoek met slingers en andere versiering. We probeerden zelf een ballon op te blazen, maar dit was niet gemakkelijk!!!!!

We speelden een leuk ballonnenspel waar we met een dobbelsteen keken welke kleur we moesten zoeken en hoeveel ballonnen we nodig hadden.

 

 

Op vrijdag in ons laatste cadeau vonden we allemaal lekkers, maar heel gezonde, lekkere dingen. Tomaatjes, komkommers, wortels, paprika, brood, salami en kaas. Woutje lust namelijk niet zoooo graag taart en had liever zin in iets anders. We roosterden brood met de broodrooster, en die toast versierden we dan met een plakje salami of kaas. We maakten er een mooi gezichtje van: we raspten worteltjes voor zijn haar, komkommerschijfjes voor de ogen, een klein tomaatje voor de neus en een reepje paprika voor de mond. En klaar was ons gezichtje. Daarna smulden we samen met Woutje al het lekkers op!!!

Woutje kreeg natuurlijk ook een mooie kroon op. Hij kreeg ook een cadeautje van Gina, een prachtige kikkerkaars, die we samen met zijn 5 andere kaarsjes hebben aangestoken. Dankjewel Gina!!!!!

 

Een week vol plezier was het!!!!!

 

Volgende week terug feest…KLEURENfeest,….

Wie wil mag dan elke dag een ander kleurtje aan. Dit hoeft natuurlijk geen hele outfit te zijn: een kous, een truitje, een speldje, rekkertje, broek, schoen,…. Uiteraard is het geen verplichting en mag het ook voor 1,2 of 3 dagen…

We gaan elke dag 2 kleurtjes onder de loep nemen, waar we proefjes en spelletjes mee doen

Maandag = roos + roos
Dinsdag = geel + oranje

Woensdag = groen + blauw

Donderdag = paars + bruin

Vrijdag = zwart = wit

 

We kijken ook al een beetje vooruit en beginnen volop met rollen van keukenpapier te sparen. Wie er heeft mag deze meebrengen.

 

Hartelijk bedankt

Ook een grote dankjewel aan alle enthousiaste ouders die versiering meegaven voor Woutjes verjaardag. We beleefden er enorm veel plezier aan!!!!!!!!

 

Prettig weekend

Lieve groetjes

*** Woutje en Juf Mieke ***

 

 

10:58 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-09-09

Op ontdekking door school en klas.

Volgens Jean en Maëlle was het te warm in het poppenhuis, dus gingen ze “buiten” picknicken.

ontdekking1ontdekking2

Op de zoektocht naar Woutje, vonden we allemaal brieven en foto’s die ons verder doorheen de school leidden. Welke foto zou er nu weer inzitten?

ontdekking3

Lekkere knapperige koekjes versieren met glazuur van bloemsuiker en warm water en lekkere cornflakes. Daarna legden we alle koekjes samen op een grote schaal en mocht iedereen lekkere smullen!

ontdekking4

ontdekking5

ontdekking6

Deze mooie paddenstoelen schilderden we om later onze knutselwerkjes onder te hangen. Deze hangen nu allemaal in onze klas met ons symbooltje erop en daaronder een wasknijper.

ontdekking7

We profiteren van de laatste mooie, zonnige dagen waarbij we gezellig knabbeltijd buiten eten… dan smaakt alles nog zo goed. (en houden we ons klasje kruimel vrij…zo maken we juf Karima ook blij!!! )ontdekking8

ontdekking9

15:03 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

HIEP HIEP HOERA VOOR ELVIRA!!!!!

Op woensdag 9 september werd Elvira 4 jaar. En dat werd gevierd. Ze was de eerste jarige van het nieuwe schooljaar!!!!

We smulden lekkere cake die ze had meegebracht!!!!

Dankjewel Elvira en nogmaals een dikke proficiat!!!!

verjaardagelvira1

verjaardagelvira2

verjaardagelvira3

14:15 Gepost door Juf Aniek in Jarig zijn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-09-09

Op ontdekking door klas en school...

Lieve mama’s en papa’s,

 

Onze ontdekweek in de klas is ook weer voorbijgevlogen.

Op maandag deden we al een eerste grote ontdekking. Er zat iemand aan onze klas. Nog iemand nieuw voor onze klas???? Oei oei we zitten nochtans al met genoeg kindjes.

Maar het was niet zomaar iemand… het was een kabouter. We namen hem mee in de klas, maar hij durfde niets vertellen. Hij was bang en verlegen. Gelukkig had Dzingel een oplossing, hij las een verhaaltje van haas Huppel die ook een beetje bang was om naar school te gaan. Maar haas Huppel kreeg een magische toversteen mee. Daardoor hoefde hij niet meer bang te zijn. Wij gaven onze kabouter ook een toversteen en weg was de schrik. Hij begon te vertellen vanwaar hij kwam en wat hij in de klas kwam doen. Hij had een grote logeermand mee en vroeg of hij mocht blijven. Natuurlijk mocht dat!!!! Zijn naam is Woutje.

Woutje doet met ons mee in de klas, speelt mee in de hoekjes, gaat mee turnen, knutselt mee, maar heeft natuurlijk altijd een beetje onze hulp nodig.

 

We toonden Woutje onze klas en alle hoekjes.

Om Woutje een beetje meer thuis te laten voelen, schilderden we een mooie grote paddenstoel. Deze mag helaas nog niet mee naar huis want ze hangen allemaal in de klas met daaronder een wasknijper. Daar komen namelijk onze knutselwerkjes en tekeningen aan.

 

Maar Woutje is soms ook een verstrooide kabouter. Hij zegt af en toe dingen fout, zo dacht hij dat we met een potlood kunnen schilderen… Woutje toch. Gelukkig verbeteren wij hem op tijd. Hij wist ook nog niet goed alles liggen in de hoekjes. Maar wij wel, dus samen met Woutje ontdekten we alle hoekjes met alle spulletjes en nu weten we perfect waar alles ligt.

 

We hadden deze week ook al onze eerste jarige!!!!!

Elvira werd 4 jaar en had een superlekkere Ariel cake mee njam njam. Ze kreeg een mooie kroon en een ballon.

Op donderdag kwam juf Annelies in de klas voor in het babbelhoekje te kruipen met een paar kindjes. Dit zal vanaf nu elke donderdag zijn en er komen altijd andere kindjes aan bod. Dit om de taal nog meer te stimuleren en thema’s en nieuwe woordjes verder uit te diepen.

 

 

 

Op vrijdag was het helemaal te gek. Woutje was nergens te bespeuren. We zochten en riepen hem, maar tevergeefs, zonder resultaat. Hij had wel een briefje achtergelaten met een foto in. Zo zetten we de zoektocht in. Telkens wanneer we de nieuwe plaats gevonden hadden, had Woutje weer een nieuwe brief en foto achtergelaten en moesten we verder zoeken. We zochten in de refter, bij juf Sylvia, in het toilet, aan de wastafel,… Uiteindelijk zat hij verstopt in het huisje van de glijbaan. En hij had daar nog iets verstopt… een grote doos!!!!  Terug in de klas bekijken we de grote doos, een verrassing van Woutje voor ons. Er zaten koekjes en cornflakes en bloemsuiker in. Daarmee maakten we in de namiddag heerlijke koekjes mee die we versierden met cornflakes

Een lekkere knabbel afsluiter.

 

Volgende week is Woutje jarig. Dat wordt een hele week feest. Maar we gaan natuurlijk flink werken aan een heus verjaardagsfeest voor Woutje. Wie slingers of ballonnen of andere verjaardagsdingetjes heeft die in de klas mogen blijven mogen dit altijd meebrengen naar de klas.

 

Prettig weekend

Lieve groetjes
*** Woutje en juf Mieke ***

 

 

PS: Ik beloofde jullie mijn emailadres, maar vergat dit in het briefje dat ik meegaf, dus bij deze hopelijk goed gemaakt:
miekevandenkerkhove@live.be

 

19:09 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-09-09

Ochtend en algemene liedjes september

goeiemorgenliedje
septhandjesklapliedje
 septwelkweerishetbuitenliedje 500x500
septsmakelijketenliedje
septopruimenliedje

12:35 Gepost door Juf Aniek in Liedjes en versjes | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Naar de klas met onze boekentas

LIEVE MAMA’S EN PAPA’S

 

Welkom terug allemaal!!!!!!

 

Onze eerste week werd direct een succes.

De kindjes wisten natuurlijk al goed wie ik was en ik ken hen goed, dus dat schiep alleen maar voordelen en gezelligheid.

Ik hoop dat zij even blij waren mij terug te zien, als ik hen.

 

Met veel plezier leerden we onze nieuwe klas kennen. De eerste dag was onze Gaston al van de partij die een reis doorheen heel de wereld had gemaakt.

Hij had een reuzenvriendschapsarmband rond zijn pols en wou dat iedereen er één kreeg. Het 5de leerjaar maakte voor ons klasje vriendschapsbandjes met pareltjes. Dat vonden wij natuurlijk superleuk!!!!

 

We verkenden de hoekjes al een beetje, waar er wat te beleven viel.

We kregen ook hoog bezoek van “Dzingel”. Hij werd direct onze dikke vriend en is heel muzikaal. Hij leerde ons al direct een aantal liedjes over “het weer, goedemorgen, handjes klap, smakelijk eten.”

Dit jaar gebruiken we een muziek en versjes schriftje. Het schriftje mag elke vakantie mee naar huis, maar we zouden het natuurlijk elke maandag na de vakantie terug graag in de klas hebben voor onze nieuwe versjes en liedjes terug in te kleven.

 

Woensdag hebben we samen alle kalenders overlopen en donderdag kreeg iedereen zijn eigen symbooltje EN konden we eindelijk beginnen met een klasbaas te kiezen… Daar had iedereen al 2 lange dagen op moeten wachten. Onze eerste klasbaas dit jaar werd Chiara.

 

Onze symbooltjes zijn ook terug te vinden aan onze kapstokken, zo heeft iedereen zijn eigen kapstok. In onze rups waar onze post in komt, heeft iedereen zijn naam boven het gaatje hangen. Zo blijft alles duidelijk wat voor wie is…en wie wat reeds wel/niet mee heeft naar huis.

 

En op de laatste dag van de week, maakten we kennis met het keuzebord… niet gemakkelijk… om te weten in welk hoekje we spelen en hoeveel kindjes erin mogen… maar al doende leren we en natuurlijk is SPELEND leren nog het belangrijkste!!!!!

 

  

Op DONDERDAG en VRIJDAG gaan we turnen met juf Mieke. Deze info vinden jullie ook in het infoboekje dat jullie volgende week op de info avond mee krijgen. Dus niet vergeten: donderdag 10 september om 19u is het info avond.

  

Wanneer er vragen of probleempjes, niet aarzelen, mijn deur staat altijd open.

Jullie zijn steeds welkom voor een babbel, een vraag, gelijk wat.

 

Al een hele boterham bij de start van ons jaar, dus dat belooft weer!!!!

Brengen jullie aub een doos droge en natte doekjes mee? Zodat we onze neuzen, snoeten en handen zo proper mogelijk kunnen houden?

 

 

Ik wens jullie en je kindje een tof, gezellig, sfeervol, leerrijk jaar toe!!!!!

 

Geniet van jullie weekend

Lieve groetjes

*** Dzingel en juf Mieke***

 

PS: volgende week krijgen we nog groter bezoek van een nieuw vriendje… verder verklap ik nog niets… wie zou dat kunnen zijn… rarara….

1steschooldag1
 

1steschooldag2

1steschooldag3
1steschooldag4
1steschooldag5
 

12:00 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-09-09

WELKOM TERUG VRIENDJES ALLEMAAL!!!!!

BESTE MAMA'S EN PAPA'S!!!!!!

Hartelijk welkom op de blog van de 2de kleuterklas.
We zijn terug gestart om er een geslaagd superleuk schooljaar van te maken.

Om alles duidelijk en overzichtelijk te houden, werk ik verder op de blog van juf Aniek. Langs deze weg zal ik jullie ook zo goed mogelijk wekelijks op de hoogte houden van het reilen en zeilen in onze klas...

Veel lees- en kijkplezier. Reacties steeds welkom.

Lieve groetekes

*** Juf Mieke ***

20:35 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |