03-10-09

Dzingeleping

Lieve mama’s en papa’s,

 

Deze week hebben we onze week ingezet met 2 vriendjes in de klas. Snuffy en Fluffy waren op bezoek. Snuffy en Fluffy “waren” de 2 konijntjes van juf Mieke.
Door grote verbouwingen die op til zijn, zijn ze verhuisd naar meester Michel. Maar ze mochten nog eens op bezoek komen in onze klas.
Ze hebben in de kring gezeten en kwamen aan iedereen hun teentje snuffelen. Af en toe wilden ze spelen, maar hun nageltjes “prikten” een beetje, vertelden de kindjes.

Ze zijn bij iedereen op de schoot geweest en waren heel flink.

Na de komst van de konijntjes maakten we er een muziekweek van. Dankjewel voor alle prachtige instrumenten die iedereen mee heeft gebracht!!!! Zo kregen we van Gina een gitaar en van Quentin een trommel en symbaal waar we heel veel muziek mee konden maken. We beleefden er superveel plezier mee. Dzingel haalde zijn fotoboek uit met ZIJN muziekinstrumenten. Iedereen kreeg een foto, en moest het instrument dat op zijn/haar foto stond gaan zoeken in de klas. We experimenteerden met de instrumenten, benoemden ze en keken wat we er allemaal mee konden doen.

Aangezien Dzingel maar 2 micro’s heeft, en dat heel belangrijk is om luid te kunnen zingen, maakten we onze eigen micro. We knipten zelf repen papier die we op een rolletje kleefden. Daar moest dan nog een bol op. Die schilderden we, en gaven hem nog extra glittertjes!!!! Een echte disco microfoon.

 

De volgende dag had Dzingel weer van alles mee voor ons . Tikstokjes en blikken. Daar mee leerden we het liedje: “tik, tik als je drummen gaat”. We tikten er op los op onze trommels. We tikten daarna ook woordjes in lettergrepen op onze trommels. (mu – ziek – noot: daarvoor moesten we 3 keer tikken)

 

In de winkel lagen ook allemaal mini instrumentjes die we konden kopen en verkopen.
We dansten op leuke muziek, en zongen uit volle borst mee.

 

Vrijdag speelden we ook nog een muziek bingo. We luisterden naar allerlei geluiden: een kikker, een trompet, een helikopter, een telefoon, een regenbui, vuurwerk,… Wij moesten raden wat we hoorden en een balletje leggen op de juiste prentjes die in het midden van de kring lagen.

Volgende week is het onze gezonde week: “WEL IN JE PEL”, jullie vinden hierover een extra briefje in de rolletjes.

 

Prettig weekend
Lieve groetjes
*** Woutje en juf Mieke***

 

 

08:42 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.