23-10-09

Vallende blaadjes en kriebelwiebeldiertjes

Beste mama’s en papa’s,

De kabouters waren deze week nog steeds in de klas. Ze hadden op maandag 5 cadeautjes mee. Elke dag mochten we er 1 openmaken. Maar het was niet gelijk welk cadeau, we moesten kijken naar kleuren, vormen en aantallen.

Maar op maandag hadden we eerst een andere grote bezigheid. Er lagen namelijk superveel zakjes met allemaal herfstschatten in onze klas. Er waren al veel kindjes naar het bos of het park geweest, of misschien wel in de tuin om blaadjes, noten, takken, bolsters,… mee te brengen. Heel erg bedankt allemaal!!!!!!

Na deze drukke bedoening konden we eindelijk ons eerste cadeautje openmaken. Er zaten allerhande kriebeldiertjes in ons cadeau verstopt. Spinnen, lieveheersbeestjes, bijen, rupsen, … En een egel die heel verdrietig was. Hij was zijn vriendinnetje kwijt. We beloofden hem op te vrolijken en te helpen zoeken. Om hem al iets blijer te maken, gingen we zelf nieuwe egelvriendjes maken. We prikten de egeltjes uit. Niet gemakkelijk, maar we deden het supergoed!!!
Maandagnamiddag vierden we ook de 4de verjaardag van Loïc met lekkere cake!!! Nog eens een dikke bravo Loïc!!!!!

Dinsdag zaten er noten in ons 2de cadeau van de kabouters. Het waren eikels, okkernoten, kastanjes (wilde en tamme) en hazelnoten. We vroegen de kabouters welke we wel en niet mochten eten. En we sorteerden ze allemaal. We speelden er ook een leuk spelletje mee. Het vriendinnetje van de egel hadden we jammer genoeg nog steeds niet teruggevonden.

Op dinsdag kregen we ook een grote doos in de klas… deze was van Ornella. Daar zaten alle soorten paddenstoelen in, echte, die uit het bos geplukt waren. En ook alle namen zaten er bij, hele moeilijke namen. We bekeken ze allemaal en iedereen was zeer enthousiast bij het zien van al die soorten mooie paddenstoelen. Dankjewel Ornella!!!! We hebben ze nog in een bakje geplant om een beetje langer in de klas te kunnen houden.
En terug was het feest in de namiddag, want we vierden Zeno’s verjaardag op dinsdag. Hiep hiep hoera voor Zeno’s 4de verjaardag. We smulden heerlijke zelfgemaakte cake met … paddenstoelen… op. Echt waar!!!!!

Woensdag hadden we “groot” bezoek. Van kabouter Happy dan nog wel. Alric had zijn “grootste” kaboutervriend meegebracht van thuis. Natuurlijk kennen Woutje en Happy elkaar. Wat waren ze blij elkaar nog eens terug te zien. Onze plopkabouters schrokken wel even van zo een grote kabouter!!! Woensdag kregen we maar een klein cadeautje. Er zaten 2 kleine, dunne takjes in. Pfff, wat moesten we daar nu mee doen? Kabouter Klus bekende al snel dat hij de andere takken had gebruikt om iets te maken. Maar hij wou wel nieuwe gaan zoeken. Lief als we zijn, wilden wij Klus natuurlijk direct helpen. We gingen naar buiten op zoek naar lange, korte, dikke en dunne takken. We kwamen met een grote lading terug binnen. Wat een werk. Ondertussen keken we ook welke diertjes we buiten allemaal konden vinden.

Donderdag proefden we eerst van Amélie’s lekkere okkernoten. Ze had noten mee voor alle kindjes. En ze smaakten, we smulden ze allemaal op!!!! Dankjewel Amélie!!!!
In ons cadeau van de donderdag zaten allerhande blaadjes. En wie vonden we tussen de blaadjes? Het vriendinnetje van de egel. Die zat tussen de blaadjes te zoeken naar nootjes voor tijdens hun winterslaap. Wat was de egel blij!!!!!

We bekeken de blaadjes en sorteerden ze van groot naar klein, op kleur,…
Toen we ’s namiddags in de klas kwamen, waren de kriebeldiertjes aan het spelen in onze boom en paddenstoel. We keken waar ze allemaal zaten, in de boom en achter de paddenstoel, tussen de boom en de paddenstoel, onder de grond (de mol), voor de paddenstoel,… Gelukkig kregen we ze terug allemaal op hun plaats.

Vrijdag mochten we ons laatste en grootste cadeau openmaken. Daarmee namen de kaboutertjes afscheid. Maar in het laatste cadeau zat een bezem…oei oei, hebben de kabouters die zomaar in het bos gevonden? Hmmm als daar maar niets van komt, toch een beetje raar. We proberen te toveren met de bezem, maar dat lijkt toch niet zo gemakkelijk. Om onze week af te sluiten hebben we NOG maar eens een jarige !!!! Onze Imrane werd ook 4 jaar!!!!! Dikke proficiat Imrane. We zongen leuke verjaardagsliedjes voor Imrane. Volgende week zien we de gevolgen van de bezem…iemand is er naar op zoek en komt die zoeken bij ons… wie zou dat kunnen zijn.

Op vrijdag is er een heksen-griezelfeestje in de klas… wie wil mag dan verkleed naar school komen…in een spook, een heks,… Zo kunnen we vol plezier onze eerste vakantie tegemoet gaan.
Wie wil mag ook iets lekkers meebrengen voor op ons feestje….

* Heeft er iemand kleine glazen bokaaltjes? (vb yoghurtbokaaltjes ea). Het is voor een theelichtje in te plaatsen, dus niet al te groot graag. Dankjewel.

Prettig weekend
Lieve groetjes
*** Woutje en juf Mieke ***

 

 

 

21:34 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.