27-10-09

Imrane werd 4 jaar!!!!!

Vrijdag 24 oktober sloten we de week af met een laatste jarige van de week. We hadden maar liefst 3 jarige deze week. En weer werd er lekker gesmuld. Imrane had een heerlijke, mooie taart mee en lekker fruitsap!!!!

Nog eens een hele dikke proficiat Imrane!!!!!

Imrane0

Imrane1

imrane2

Imrane3

05:21 Gepost door Juf Aniek in Jarig zijn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-10-09

Kiekjes van onze herfstweek

herfst1
Aangezien we maandag Loïcs verjaardag vierden, mocht hij het eerste cadeautje van de kabouters openmaken.

herfst2
Wat een plezier hadden we met de kriebeldiertjes uit ons eerste cadeau.
herfst3
Ons notenspelletje, waarbij we moesten zorgen dat alle nootjes terug per 2 waren.
hersfst4
We smulden heerlijke zelfgemaakte cake van Zeno voor zijn 4de verjaardag. Met... paddenstoelen op...heerlijk!!!!!
herfst5
Onze grootste kaboutervriend, die Alric had meegebracht. Kabouter Happy!!!!
herfst6
Op zoek naar lange, korte, dikke, dunne takken!!!
herfst7

herfst8
Nadat al die takken in onze klasje hadden gelegen, moest er nadien natuurlijk geveegd worden. En met zo een ijverige handjes in de klas, was de klus snel geklaard!!!!

herfst10

21:55 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vallende blaadjes en kriebelwiebeldiertjes

Beste mama’s en papa’s,

De kabouters waren deze week nog steeds in de klas. Ze hadden op maandag 5 cadeautjes mee. Elke dag mochten we er 1 openmaken. Maar het was niet gelijk welk cadeau, we moesten kijken naar kleuren, vormen en aantallen.

Maar op maandag hadden we eerst een andere grote bezigheid. Er lagen namelijk superveel zakjes met allemaal herfstschatten in onze klas. Er waren al veel kindjes naar het bos of het park geweest, of misschien wel in de tuin om blaadjes, noten, takken, bolsters,… mee te brengen. Heel erg bedankt allemaal!!!!!!

Na deze drukke bedoening konden we eindelijk ons eerste cadeautje openmaken. Er zaten allerhande kriebeldiertjes in ons cadeau verstopt. Spinnen, lieveheersbeestjes, bijen, rupsen, … En een egel die heel verdrietig was. Hij was zijn vriendinnetje kwijt. We beloofden hem op te vrolijken en te helpen zoeken. Om hem al iets blijer te maken, gingen we zelf nieuwe egelvriendjes maken. We prikten de egeltjes uit. Niet gemakkelijk, maar we deden het supergoed!!!
Maandagnamiddag vierden we ook de 4de verjaardag van Loïc met lekkere cake!!! Nog eens een dikke bravo Loïc!!!!!

Dinsdag zaten er noten in ons 2de cadeau van de kabouters. Het waren eikels, okkernoten, kastanjes (wilde en tamme) en hazelnoten. We vroegen de kabouters welke we wel en niet mochten eten. En we sorteerden ze allemaal. We speelden er ook een leuk spelletje mee. Het vriendinnetje van de egel hadden we jammer genoeg nog steeds niet teruggevonden.

Op dinsdag kregen we ook een grote doos in de klas… deze was van Ornella. Daar zaten alle soorten paddenstoelen in, echte, die uit het bos geplukt waren. En ook alle namen zaten er bij, hele moeilijke namen. We bekeken ze allemaal en iedereen was zeer enthousiast bij het zien van al die soorten mooie paddenstoelen. Dankjewel Ornella!!!! We hebben ze nog in een bakje geplant om een beetje langer in de klas te kunnen houden.
En terug was het feest in de namiddag, want we vierden Zeno’s verjaardag op dinsdag. Hiep hiep hoera voor Zeno’s 4de verjaardag. We smulden heerlijke zelfgemaakte cake met … paddenstoelen… op. Echt waar!!!!!

Woensdag hadden we “groot” bezoek. Van kabouter Happy dan nog wel. Alric had zijn “grootste” kaboutervriend meegebracht van thuis. Natuurlijk kennen Woutje en Happy elkaar. Wat waren ze blij elkaar nog eens terug te zien. Onze plopkabouters schrokken wel even van zo een grote kabouter!!! Woensdag kregen we maar een klein cadeautje. Er zaten 2 kleine, dunne takjes in. Pfff, wat moesten we daar nu mee doen? Kabouter Klus bekende al snel dat hij de andere takken had gebruikt om iets te maken. Maar hij wou wel nieuwe gaan zoeken. Lief als we zijn, wilden wij Klus natuurlijk direct helpen. We gingen naar buiten op zoek naar lange, korte, dikke en dunne takken. We kwamen met een grote lading terug binnen. Wat een werk. Ondertussen keken we ook welke diertjes we buiten allemaal konden vinden.

Donderdag proefden we eerst van Amélie’s lekkere okkernoten. Ze had noten mee voor alle kindjes. En ze smaakten, we smulden ze allemaal op!!!! Dankjewel Amélie!!!!
In ons cadeau van de donderdag zaten allerhande blaadjes. En wie vonden we tussen de blaadjes? Het vriendinnetje van de egel. Die zat tussen de blaadjes te zoeken naar nootjes voor tijdens hun winterslaap. Wat was de egel blij!!!!!

We bekeken de blaadjes en sorteerden ze van groot naar klein, op kleur,…
Toen we ’s namiddags in de klas kwamen, waren de kriebeldiertjes aan het spelen in onze boom en paddenstoel. We keken waar ze allemaal zaten, in de boom en achter de paddenstoel, tussen de boom en de paddenstoel, onder de grond (de mol), voor de paddenstoel,… Gelukkig kregen we ze terug allemaal op hun plaats.

Vrijdag mochten we ons laatste en grootste cadeau openmaken. Daarmee namen de kaboutertjes afscheid. Maar in het laatste cadeau zat een bezem…oei oei, hebben de kabouters die zomaar in het bos gevonden? Hmmm als daar maar niets van komt, toch een beetje raar. We proberen te toveren met de bezem, maar dat lijkt toch niet zo gemakkelijk. Om onze week af te sluiten hebben we NOG maar eens een jarige !!!! Onze Imrane werd ook 4 jaar!!!!! Dikke proficiat Imrane. We zongen leuke verjaardagsliedjes voor Imrane. Volgende week zien we de gevolgen van de bezem…iemand is er naar op zoek en komt die zoeken bij ons… wie zou dat kunnen zijn.

Op vrijdag is er een heksen-griezelfeestje in de klas… wie wil mag dan verkleed naar school komen…in een spook, een heks,… Zo kunnen we vol plezier onze eerste vakantie tegemoet gaan.
Wie wil mag ook iets lekkers meebrengen voor op ons feestje….

* Heeft er iemand kleine glazen bokaaltjes? (vb yoghurtbokaaltjes ea). Het is voor een theelichtje in te plaatsen, dus niet al te groot graag. Dankjewel.

Prettig weekend
Lieve groetjes
*** Woutje en juf Mieke ***

 

 

 

21:34 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-10-09

Woutje gaat mee met...CHIARA

Normaal gezien mocht Woutje vorige week bij Chiara gaan logeren, maar aangezien ze ziek was, wisselden we met Eyup. Deze week is het dus aan Chiara!!!!

Onze Chiara heeft trouwens ook een flink broertje gekregen!!!!! "MASSIMO"

DIKKE PROFICIAT AAN DE MAMA EN PAPA VAN CHIARA EN NATUURLIJK OOK AAN CHIARA!!!!!

woutjemetchiara

20:32 Gepost door Juf Aniek in Info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gelukkige verjaardag Zeno

Een drukke verjaardagsweek, want ook onze Zeno was jarig. Zeno werd 4 jaar op woensdag 21 okober.We vierden zijn verjaardag op dinsdag omdat we op woensdag geen knabbeltijd eten en dat een beetje te moeilijk is.

Zeno en zijn mama hadden er hun werk van gemaakt. Zeno had een prachtige cake mee die heel mooi versierd was met lekkers en... PADDENSTOELEN, helemaal in thema!!!! Dat smaakte nog zo heerlijk.

Dankjewel Zeno en mama van Zeno...

Nog een dikke proficiat!!!!!

verjaardagzeno1

verjaardagzenotss1en2

verjaardagzeno2

verjaardagzeno3

20:29 Gepost door Juf Aniek in Jarig zijn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Loïc werd 4 jaar!!!!!!

Zondag 18 oktober werd onze Loïc 4 jaar!!!
We smulden lekkere cake! Dankjewel Loïc en nog een hele dikke proficiat!!

GELUKKIGE VERJAARDAG!!!

verjaardagloic1

verjaardagloic2

verjaardagloic3

verjaaragloic4

20:23 Gepost door Juf Aniek in Jarig zijn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-10-09

Woutje gaat mee met... EYUP

Normaalgezien ging Woutje deze week gaan logeren bij Chiara. Maar aangezien ons Chiara al even ziek is, hebben we Chiara en Eyup gewisseld. Woutje gaat dus dit weekend logeren bij Eyup en volgend weekend bij Chiara
WoutjemagmeemetEyup

19:23 Gepost door Juf Aniek in Info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kiekjes van onze kabouter week!!!!

kabouters1
Onze grote ontdekking... een mooie paddenstoelen met kabouters...we waren enorm onder de indruk!
kabouters2
Plop was blij dat hij Woutje terugzag...wat was dat lang geleden. Ze hadden veel bij te praten.
kabouters3
We sorteerden de pakjes volgens kleur en vorm terug bij elkaar. En zo kwamen we tot leuke, schattige kaboutermeisjes en jongens!!!!! Puur toeval dat wij daar in pasten... ;p
kabouters4

kabouters5

kabouters6

kabouters7
Een kaboutertweeling!!!!!

kabouters8
nog een kaboutertweeling...samen in 1 kabouterpak!!
kabouters10
Quentin volledig geconcentreerd op het knippen van zijn kabouterpakje!!!
kabouters9
De pakjes bleven populair wanneer we in de hoekjes mochten spelen
kabouters11
We kleefden het gezicht, de buik, de muts en de baard van de kabouter rond ons rolletje.
kabouters12
Lekker smullen van Nehuens wafels op zijn verjaardag...njammie!
kabouters13
Juf Marijke verjaarde op donderdag, net toen we Nehuens verjaardag vierden. Ze kreeg van ons een mooie kroon. En Nehuen trakteerde haar ook met zijn heerlijke wafels. Juf Marijke was heel blij met de wafels en de kroon.
kabouters14
Op woensdag bracht kabouter Wipneus echte paddenstoelen mee uit het kabouterbos. We telden ze, keken welke de grootste en kleinste was. We benoemden de verschillende delen: de rode hoed met witte stippen, witte steel...
kabouters16
Ijverig schilderen met de verfkrassers aan het gras, waar onze paddenstoel en kabouter mogen wonen.

19:21 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Nehuen werd 4 jaar!!!!!

Hiep Hiep Hoera voor Neheun!!!!

Hij werd op woensdag 14 oktober 4 jaar, maar aangezien het maar een half dagje school was  vierden wij dit donderdag!!!

Nehuen bracht lekkere wafeltjes mee en heerlijke fruitsap, het smaakte verrukkelijk. Dankjewel Nehuen en nog een hele dikke proficiat!!!!!!!

verjaardagnehuen0

verjaardagnehuen1

verjaardagnehuen2

verjaardagnehuen3

19:07 Gepost door Juf Aniek in Jarig zijn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kabouterversje

kabouterversjeblogok

19:04 Gepost door Juf Aniek in Liedjes en versjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ssshhhht...daar zit een kabouter

Lieve mama’s en papa’s,

Deze week hebben we ons “hoog bezoek” goed ontvangen. Namelijk de kabouters.
Maandag was Woutje zijn schoen kwijtgespeeld op de speeltuin.
Natuurlijk gingen we met zen allen gaan zoeken.

We vonden niet alleen zijn schoen, maar ook een paddenstoel, vol kabouters.
Ze vroegen ons of ze mochten komen logeren, want het waren vrienden van Woutje.
We verwelkomden ze met open armen in ons klasje. De kabouters hadden vanalles mee.
Een mand vol kleren. Maar ze vielen er holderdebolder mee in de kring en alle kledij lag door elkaar.
Wij hebben geholpen om alle passende kleuren en motieven terug bij elkaar te zoeken
en we mochten de kleertjes dan ook eens zelf aanpassen. Ze pasten als gegoten!!!!!
Omdat de kabouters het gewoon zijn HEEL VEEL kaboutervriendjes rondom hen te hebben,
maakten we zelf kaboutervriendjes bij. We knipten en plakten en stempelden er op los.
Zo knutselden we een kabouter en niet te vergeten: een kabouterhuis: een paddenstoel.
Eén met een rode hoed, met witte stippen en witte steel.

Woensdag kwam er nieuwe vriend op bezoek: kabouter Wipneus, die had uit het bos ECHTE paddenstoelen mee.
Wij mochten daar natuurlijk niet aankomen, en wij mogen die ook nooit plukken.
Dat is alleen voor kabouters. Er waren grote en kleine bij.
Woensdag was het ook Nehuen zijn verjaardag.
Omdat het maar een half dagje school was, vierden we deze op donderdag met heerlijke wafeltjes en lekker appelsap.
Dankjewel Nehuen en nog een dikke proficiat met je 4de verjaardag!!!!!

Donderdag kwam juf Muriël in onze klas. Juf Muriël is een juf die ook af en toe komt meespelen met ons.
Ze speelde een supertof spelletje met ons buiten. Met paddenstoelen en stippen en kabouters.
Niet alle paddenstoelen hadden evenveel stippen. Wij moesten ervoor zorgen dat er bij elke paddenstoel
genoeg kabouters lagen. (evenveel kabouters als stippen)

We leerden heel veel van de kabouters: waar ze in woonden, hoe ze woonden, wat ze aten, wat ze allemaal doen…
en wat ze heel graag drinken.
De kabouters drinken heel graag thee.
Ze maken die van bosvruchten of muntblaadjes,… In de namiddag trakteerden ze ons ook op een tasje thee
die wij mochten proeven. Met een beetje melk of een beetje honing…heerlijk voor als het kouder wordt buiten.
Het was een reuze kabouterweek, en ze gaan nog niet weg hoor…

want volgende week nemen ze schatten uit het bos mee. We krijgen herfstschatten cadeau…
Wie al naar het bos is geweest en blaadjes of takjes of nootjes of…
heeft mag die gerust meebrengen om ons klasje in de herfstsfeer te brengen…
Prettig weekend
Lieve groetjes
*** Woutje en juf Mieke***

19:00 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-10-09

Liedje: gezond smullen

welinjepelliedjeblogbest

21:40 Gepost door Juf Aniek in Liedjes en versjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-10-09

Hiep Hiep Hoera voor Gina

In de grote vakantie werd Gina 4 jaar, maar ze wou dit toch nog eens in de klas vieren. Geen probleem, want feestjes vieren, dat kunnen we als de beste!!!!

Het werd een lekkere geslaagde verjaardag, dankzij het heuse bakwerk van de mama. Het smaakte voor iedereen heerlijk, de taart EN de cake moesten er helemaal aan geloven. Dankjewel mama van Gina

en nog eens een dikke bravo aan Gina!!!!!

verjaardaggina1verjaardaggina5

verjaardaggina4

verjaardaggina3

 

 

19:29 Gepost door Juf Aniek in Jarig zijn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Woutje logeert bij

Dit weekend ging Woutje logeren bij Gina

En we hebben reeds vernomen, dat het een superleuk weekend was!!!!!

verjaardaggina2

19:25 Gepost door Juf Aniek in Info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-10-09

Kiekjes van onze gezonde week...


toneel1

De juffen in een nieuw kleedje....
toneel2

Lekkere banaantjes, appeltjes, peertjes en druiven voor iedereen....
schilderenmetijs
Schilderen met ijsblokjes...brrrrrrrrr "ijs"koud!!!!!
floortjekleuren
We kleuren onze "Floortjes" in, om zelf mee te nemen naar huis.
welinjepelontbijt
Ons supergeslaagd ontbijt, dankzij de hulp van de supermama's en supermama's!!!welinjepelontbijt2
voedingsdriehoek
Onze familie Versluys in hun luxe huis!!!
jufannelies
Druifjes op Maëlles vingers van juf Annelies...
ochtendgym
Zingen en springen tijdens onze ochtendgym...
fruityoghurt
Lekkere gezonde fruityoghurt maken met vele soorten fruit
fruityoghurt2
roeren, roeren, roeren in de yoghurt
wel in je pel 001
Samen gezellig op de fiets....
fietsen2

20:43 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-10-09

Wel in je pel!!!!

Lieve mama’s en papa’s,
Wat hebben wij er een gezonde week opzitten!!!!
De week ging van start met hoogbezoek!!! De appel, de peer, de banaan en een tros druiven waren namelijk op bezoek in onze school.
Ze lagen daar maar in hun fruitmand, en wilden vooral niet opgegeten worden door ons.
Maar toen kwam de fruitvlieg naar de rotte vlekjes op de stukken fruit en toen beseften ze gelukkig
dat ze beter werden opgegeten door kindjes of andere mensen. Want die kunnen ze nog heel veel vitamientjes geven!!!!

Daarna deden we ochtendgym met juf  Mieke, wat we trouwens elke ochtend deze week deden.
Daarna kregen we voor een 2de keer bezoek, deze keer was het Floortje.
Floortje kwam met haar huis, in de vorm van een driehoek (de voedingsdriehoek) binnen in de klas van juf Katleen.
Waar ook wij – de kindjes van juf Mieke – zaten.
Ze had boodschappen meegebracht voor haar hele familie:
haar broer, haar papa, haar opa, haar oom Veggie, haar 2de broer, haar oma en haar 3de broer.
Ze woonden allemaal op hun eigen verdiep met hun eigen kleur en hun eigen lievelingseten en
bezigheden: sporten, water en thee, brood, rijst en pasta, groenten en fruit, vlees en vis, melk en kaas, een beetje boter
en op de zolder een heel klein beetje snoep.
Floortje vertelde ons over haar familie en we sorteerden samen al het eten.
We kleurden in de namiddag ook zelf een Floortje om mee te nemen naar huis,
zij kan zo bij ons thuis eens rondneuzen wat voor gezonde dingetjes wij allemaal eten.

De papa van Floortje kwam ook nog eens bij ons langs om te vertellen hoe belangrijk water is.
Om te drinken, om ons te wassen,… maar met water kan je ook ijsblokjes maken.
Met die ijsblokjes experimenteerden we en schilderden we, heel tof!
We schilderden ook een stuk fruit met een mengsel van verf en bloem.
Daar mochten we een gek stuk fruit van maken en armpjes, mond en ogen geven.

We leerden ook het liedje “gezond smullen”, redelijk lang, dus niet gemakkelijk. Maar we deden goed ons best.
Op woensdag hebben we in de klas ontbeten. De juf zelf was er niet bij, maar hoorde dat het een SUCCES was,
en dat succes mede door handenvol hulp van de ouders!!!!
Dankjewel lieve mama’s en papa’s, door jullie hulp hadden we een schitterend ontbijt!!!!!

Donderdag speelden we een tekenspelletje. De juf tekende iets en wij  moesten raden wat juf getekend had.
En we moesten ook zeggen, welke kleur het moest hebben.
In de namiddag speelden we een appelspel.
De appels hadden allemaal een verschillende vulling, maar er waren er telkens 2 met dezelfde vulling.
Die moesten wij zoeken en raden wat er in zat door te voelen.
Juf Annelies kwam ook langs op donderdag in ons babbelhoekje.
Ze had een meneertje, een meisje en verschillende stukjes fruit mee om mee te spelen. Er was ook een fruitvliegje bij.
Tijdens knabbeltijd kregen we van Oom Veggie allemaal een fruitcompot van abrikoos en appel.
We aten ons buikje lekker rond en het smaakte heerlijk!

Op vrijdag mochten we met onze fietsen, steps en alles wat wieltjes heeft, op de speelplaats tijdens de turnles.
Reuzeleuk!!!! In de namiddag maakten we heerlijke fruityoghurt. Deze smulden we lekker op tijdens knabbeltijd.
En zo sloten we onze gezonde week af.
Volgende week krijgen we opnieuw hoog bezoek, er komen kaboutertjes op bezoek…
maar ssshhttt nog niets verklappen aan de kindjes… we houden het nog eventjes geheim.
Wie nog lege toiletrolletjes heeft mag deze gerust meebrengen…

Prettig weekend
Lieve groetjes
*** Woutje en juf Mieke ***

 

16:06 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-10-09

Tik tik als je drummen gaat (thema Dzingeleping)

blikjesdrumblog

19:23 Gepost door Juf Aniek in Liedjes en versjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Woutje gaat logeren

Dit weekend logeert Woutje bij Amélie

VEEL PLEZIER SAMEN!!!!!

woutjemetamélie

19:21 Gepost door Juf Aniek in Info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kiekjes van onze konijntjes - muziekweek...

Snuffy verkende onze kring en ging snuffelen aan de tenen van de kindjes...muziek2
muziek1
Amélie met Snuffy op haar schoot...

muziek3
Auriane hield Snuffy goed vast!!

muziek4
Na een zoektocht door de klas, had iedereen het instrument van op zijn foto gevonden.

muziek5
We knipten reepjes papier om rond de rol te doen, voor onze micro.

muziek6

Tijdens hoekenwerk werd onze klas omgetoverd tot een huis repetitie lokaal voor ... een rockgroep misschien? ;p

muziek7
Wanneer alle reepjes geknipt waren, konden ze rond onze rol gekleefd worden.
muziek8
Eyup volledig klaar om gitarist te worden!!!

muziek9
Met onze stokjes en blikken trommelden we er op los voor ons liedje: "tik, tik als je drummen gaat"

muziek10
Ornella en Maxine verkopen muziekinstrumentjes in de winkel...

muziek11
Auriane heeft een supermooie tekening van haar mama gemaakt op het bord!!!
Hopelijk kan ze de tekening langs deze weg laten bewonderen door mama!!!

muziek12
"Vrolijke vrolijke vrienden, vrolijke vrienden dat zijn wij....

muziek13
Noah was fier en vol overgave de "bol" van zijn micro aan het schilderen

muziek14
En de andere kindjes waren daarmee ook heel druk in de weer

muziek15
We kregen allemaal een balletje om op de prentjes van onze geluidenbingo te leggen. Wanneer we wisten welk geluidje er op de cd gespeeld werd, mochten we onze bal op dat plaatje leggen.

19:20 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-10-09

WEL IN JE PEL

Beste ouders                                                                                      

 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we ook dit jaar een projectweek rond “gezonde voeding en beweging”.

Het hoeft geen woorden meer dat dit 2 heel belangrijke onderdelen zijn in de opvoeding van ons kind.

Deze projectweek gaat door van 5/10/’09 tot 9/10/’09.

De kleuters werken een hele week rond fruit en beweging.

We beginnen de dag steeds met een gezamenlijke ochtendgym. De (groot)ouders worden uitgenodigd om mee te komen springen en dansen.

 

Ons gezond ontbijt kan in deze week natuurlijk niet ontbreken. Hiervoor hebben we wel de hulp nodig van jullie (ouders, grootouders, tantes,…). Jullie kunnen helpen bij het klaar zetten en het opruimen van het ontbijt. En jullie mogen dan ook jullie beentjes onder de tafel schuiven om samen met je oogappel mee te genieten van een overheerlijk ontbijt.

Om de kosten van deze week zo laag mogelijk te houden zouden we willen vragen dat elke ouder iets meebrengt van eten. Om te voorkomen dat iedereen hetzelfde meebrengt, doen wij een voorstel naar jullie toe. Het zou leuk zijn als jij het hieronder omcirkelde ingrediënt mee brengt.

*         een groot grijs gesneden brood

*         een pak beschuiten

*         melk

*         6 potjes yoghurt

*         margarine

*         beleg: 1 pakje met sneetjes kaas, 1 pakje vlees, 1 pakje kip, confituur

*         rauwkost: komkommer, tomaat

*         fruit: bananen, appels, peren, perziken, kiwi’s, druiven, appelsienen

*         1 doos ontbijtgranen

*         (verse)fruitsap (of een bus met een zo laag mogelijk suiker gehalte)
(ZIE BRIEFJE DAT IN DE ROLLETJES IS MEEGEGEVEN)

 

Wanneer moet je dit mee brengen?

-          Woensdag 7/10/’09:           alle kleuters

 

Op vrijdag 9/10 mogen alle kleuters hun fiets of step mee brengen naar school. Vergeet niet van je naam erop te schrijven.

 

De kleuters van juf Sabine en juf Marijke mogen elke dag een stuk fruit meebrengen.

*         maandag             appel

*         dinsdag               peer

*         woensdag          banaan

*         donderdag        druiven

*         vrijdag                               appelsien

 

 

 

 

Sportieve groeten

Juf Mieke en het hele lerarenteam

 

 

08:46 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dzingeleping

Lieve mama’s en papa’s,

 

Deze week hebben we onze week ingezet met 2 vriendjes in de klas. Snuffy en Fluffy waren op bezoek. Snuffy en Fluffy “waren” de 2 konijntjes van juf Mieke.
Door grote verbouwingen die op til zijn, zijn ze verhuisd naar meester Michel. Maar ze mochten nog eens op bezoek komen in onze klas.
Ze hebben in de kring gezeten en kwamen aan iedereen hun teentje snuffelen. Af en toe wilden ze spelen, maar hun nageltjes “prikten” een beetje, vertelden de kindjes.

Ze zijn bij iedereen op de schoot geweest en waren heel flink.

Na de komst van de konijntjes maakten we er een muziekweek van. Dankjewel voor alle prachtige instrumenten die iedereen mee heeft gebracht!!!! Zo kregen we van Gina een gitaar en van Quentin een trommel en symbaal waar we heel veel muziek mee konden maken. We beleefden er superveel plezier mee. Dzingel haalde zijn fotoboek uit met ZIJN muziekinstrumenten. Iedereen kreeg een foto, en moest het instrument dat op zijn/haar foto stond gaan zoeken in de klas. We experimenteerden met de instrumenten, benoemden ze en keken wat we er allemaal mee konden doen.

Aangezien Dzingel maar 2 micro’s heeft, en dat heel belangrijk is om luid te kunnen zingen, maakten we onze eigen micro. We knipten zelf repen papier die we op een rolletje kleefden. Daar moest dan nog een bol op. Die schilderden we, en gaven hem nog extra glittertjes!!!! Een echte disco microfoon.

 

De volgende dag had Dzingel weer van alles mee voor ons . Tikstokjes en blikken. Daar mee leerden we het liedje: “tik, tik als je drummen gaat”. We tikten er op los op onze trommels. We tikten daarna ook woordjes in lettergrepen op onze trommels. (mu – ziek – noot: daarvoor moesten we 3 keer tikken)

 

In de winkel lagen ook allemaal mini instrumentjes die we konden kopen en verkopen.
We dansten op leuke muziek, en zongen uit volle borst mee.

 

Vrijdag speelden we ook nog een muziek bingo. We luisterden naar allerlei geluiden: een kikker, een trompet, een helikopter, een telefoon, een regenbui, vuurwerk,… Wij moesten raden wat we hoorden en een balletje leggen op de juiste prentjes die in het midden van de kring lagen.

Volgende week is het onze gezonde week: “WEL IN JE PEL”, jullie vinden hierover een extra briefje in de rolletjes.

 

Prettig weekend
Lieve groetjes
*** Woutje en juf Mieke***

 

 

08:42 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-10-09

Woutje gaat mee met...

Woutje gaat mee met…

 

Amélie

2 oktober 2009

Gina

9 oktober 2009

Chiara

16 oktober 2009

Eyup

23 oktober 2009

Gaël

13 november 2009

Noah P

20 november 2009

Zeno

27 november 2009

Esosa

4 december 2009

Elvira

11 december 2009

Aladin

8 januari 2010

Alric

15 januari 2010

Auriane

22 januari 2010

Kilian

29 januari 2010

Maxine

5 februari 2010

Ornella

26 februari 2010

Maëlle

5 maart 2010

Maysa

12 maart 2010

Noah D

19 maart 2010

Quentin

26 maart 2010

Loïc

23 april 2010

Naoufal

30 april 2010

Nehuen

7 mei 2010

Imrane

21 mei 2010

Nina

28 mei 2010

12:35 Gepost door Juf Aniek in Info | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |