01-11-09

Heksen en tovenarij!!!

Lieve mama’s en papa’s,

Niemand omgetoverd deze week? Dan hebben de heksen in onze klas zich goed gedragen.
Want we hebben toch wat heksenbezoek over de vloer gekregen deze week. Op maandag kwam heks Cirkonfleks in onze klas. Ze was helemaal over haar toeren, ze was namelijk heks Platvoetje kwijt. Platvoetje was gevlucht omdat de andere heksen haar uitlachten met haar gekke, grote, platte voeten.

We dachten natuurlijk aan de bezem die we vorige week cadeau hadden gekregen van de kabouters. We toonden hem aan heks Cirkonfleks en ja hoor… het was de bezem van  Platvoetje. We beloofden om Platvoetje mee te helpen zoeken.
Om de pijn bij Cirkonfleks al een beetje te verzachten, knutselen we nieuwe vriendjes en vriendinnetjes heksen voor Cirkonfleks.
We proberen om in een heksenkring Platvoetje terug te toveren, maar dat lukt niet. We proberen met toverspreuken, een toverketel, een toverstaf, toverdrankjes, maar tevergeefs.

We leerden een versje over Platvoetje. Als we dat veel gingen zeggen, dan kwam Platvoetje misschien wel naar ons, omdat ze zou horen dat het versje over haar gaat.

Woensdag proberen we de heksen op te vrolijken met een echt heksenbrouwsel. Heksenpompoensoep met…spinnen… . We sneden wortelen en draaiden gehaktballetjes. Door die balletjes prikten we spaghettistokjes. Deze kookten we mee met de soep en zo kregen we lekkere spinnetjes.

We komen wel door een ander heksje uit het heksenbos te weten dat Platvoetje gesignaleerd is bij een meisje: Nikkie. Nikkie is heel lief voor Platvoetje. Ze zoeken een oplossing voor haar grote voeten en beslissen ze te versieren. Platvoetje is reuzefier op haar mooie voeten en wil ze gaan tonen aan de andere heksen. Ze probeert opnieuw te toveren… op vrijdag lukt het haar eindelijk. Ze kan haar goede vriend Jason, de draak toveren. Samen op zijn rug vliegen ze terug naar het heksenbos. Samen met de heksenbezem, want die moet in het heksenbos gerepareerd worden.

Omdat iedereen zo blij was dat alles goed was afgelopen, vierden we vrijdag een heus heksenfeest met lekkers.

Omdat het vakantie is mogen de liedjes-en versjesschriftjes mee naar huis. Gelieve deze op maandag 9 november na de vakantie zeker terug mee te brengen naar de klas. Er mag in getekend en gekleurd worden bij de liedjes en titeltjes. De witte, lege blaadjes wel nog wit laten aub.

Na de vakantie stranden er piraten in onze klas, met heuse schatten…

Prettige vakantie
Lieve groetjes
***Woutje en juf Mieke***

19:59 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.