10-01-10

Siroopje hier, spuitje daar...

Lieve mama’s en papa’s,

We zijn het nieuw jaartje goed gestart… alhoewel, goed en niet goed. Onze Woutje is 2 dagen niet naar school kunnen komen, omdat hij ziek was. Hij wou zo graag terug naar school dat hij van de dokter een koffer mee kreeg. Een echte dokterskoffer om in de klas te gebruiken.
Zo konden wij Woutje in de klas verder verzorgen. We keken in zijn oren en ogen, hij moest zijn mond openen en “AAAAAAAAAA” zeggen, we gebruikten een stethoscoop om Woutjes longen en ademhaling te checken. Hij kreeg een prikje, een siroopje, een pilletje… en gauw werd Woutje terug beter.

We mochten met verf en pipetjes een heel blad vol spuiten. We maakten daar een afdruk van en lieten het drogen. Daarna pakten we ons doosje in met het papier, een gaatje erin en we kregen een mooi wattendoosje.

We speelden ook veel spelletjes met de nieuwe woordjes, want er waren er natuurlijk een aantal moeilijke bij.
We kregen het verhaal te horen over Tip de muis die naar de tandarts moest. Hij had daar eerst niet veel zin in en poetste ook niet graag zijn muizentandjes. Maar toen zijn vriendje naar de tandarts moest en gaatjes had, omdat die ook niet flink poetste, dacht Tip er anders over. Vanaf die dag poetste hij alle dagen zijn tanden.

We knipten ook een kruis uit dat we bekleefden met rode stukjes zijdepapier. Dat hadden we nodig voor ons doktershoedje.

Op vrijdag maakten we zelf een siroopje… een siroopje vol vitamines, om niet ziek te worden. We persten sinaasappelen, pompelmoezen en citroenen uit. We vergeleken de smaak, kleur en grootte van het fruit. We keken in welk glas het meest/minst zat, vol, leeg was, veel/weinig sap in zat.
En daarna mochten we allemaal een heerlijk glas vitaminesap drinken!!!!!
SANTÉ!!!!!!

Door de aanhoudende koude en sneeuw moeten we zorgen dat we ons lekker warm aankleden. Volgende week doen we een weekje over de witte winter en warme winterkleertjes….

Prettig weekend
Lieve groetjes
*** Woutje en juf Mieke ***

13:50 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.