15-01-10

Warme winterkleertjes...

Beste mama’s en papa’s,

 

De sneeuw begint “eindelijk” te dooien. Deze week beleefden we nog heel wat sneeuwpret, maar op de weg was het vaak meer ellende dan pret… . Maar tijdens de koude sneeuwdagen bleven we tussen de middag gezellig binnen.

De kindjes brachten sneeuwballetjes en ijsblokjes binnen en we bewaarden deze in een potje. We zagen hoe de sneeuw en het ijs smelten tot water in onze klas.
We keken wie welke warme kleertjes aan had. We gingen na wie een sjaal, muts, handschoenen, wanten, sneeuwlaarzen,… aan had.

Het verhaal over konijntjes winterwandeling werd verteld. Konijntje was de winter beu en ging door de sneeuw op zoek naar de lente. Na lang zoeken, vond hij na een paar maanden eindelijk de lente, met de eerste warme zonnestralen. Wij zullen daarentegen nog eventjes moeten wachten… .

We speelden een mutsenspel waarbij we keken welke de grootste, kleinste was. Van welke kleur we de meeste, minste hadden.
Ook met de sneeuwmannen gingen we aan het tellen.  We moesten evenveel sneeuwballen (pomponnetjes) nemen als er sneeuwballetjes bij de sneeuwman lagen.

We leerden ook een liedje over de vogeltjes in de winter en keken welke diertjes in de sneeuw leven. Daarover ging ook ons verhaaltje “omdat je mijn vriendje bent”.  Mama ijsbeer wou dat Ijsje de kleine ijsbeer op zoek ging naar nieuwe vriendjes. Hij kwam een pinguïn, een meeuw, een zeehond en een walrus tegen. Die wilden allemaal zijn vriendjes zijn, maar het was een beetje moeilijk voor Ijsje om te vliegen met de meeuw en te zwemmen onder water met de zeehond. Gelukkig kwam hij Vlekje tegen, een andere jonge ijsbeer. Samen beleefden ze dolle pret in de sneeuw.

We maakten samen speeldeeg met water, bloem en zout. Daarvan boetseerden we een sneeuwman. Die mocht dan de oven in om hard te worden. Daarna schilderden we hem helemaal wit. En dan moesten we hem natuurlijk nog een neus, ogen en mond geven.
We tekenden op zwart papier ook een sneeuwman met krijt. We kregen een prachtige, originele sneeuwmannen familie!!!!!

Op vrijdag speelden we nog een spelletje met onze woordkaartjes. In de namiddag maakten we sneeuwballen van krantenpapier waar we mee mochten gooien. We mikten in dozen en door ringen, niet gemakkelijk.

Volgende week doen we een race door space. We trekken de ruimte in.
Kan iedereen 1 grijze/zwarte/bruine vuilniszak meebrengen aub?
Wie wil mag ook (een stuk) aluminiumfolie meebrengen. (zilverpapier)
1 zaklamp (indien mogelijk) zeker naam op zetten

Hartelijk dank!
Prettig weekend
lieve groetjes
*** Woutje en juf Mieke***

19:29 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.