23-01-10

Een race door space.......

Beste mama’s en papa’s,

We zijn terug van onze ruimtereis…. We maakten deze week kennis met Woef en Sloef, 2 ruimtehonden.  Ze hadden een ruimtepak aan en zijn met hun raket in onze klas geland. Ze zochten nieuwe vriendjes voor op hun planeet Pluvio. We wilden heel graag vriendjes worden, maar we wouden wel hier blijven wonen, anders zagen we jullie nooit meer terug! Maar Woef en Sloef waren superblij dat we vriendjes wilden zijn. Door hun lange tocht van de ruimte naar onze planeet: de aarde, is hun raket onderweg alle versiering en verf verloren. Het lag dan ook helemaal uit elkaar, toen ze hier aankwamen. Dus Woef en Sloef konden ook niet meer terug naar Pluvio,  want hun raket was kapot. Gelukkig hebben we een paar handige Harry’s die het raket terug gemaakt hebben. En dan een paar creatieve handen die ervoor zorgden dat het raket weer een juweeltje werd!!!!! Woef en Sloef waren reuzeblij met hun “nieuw” raket.

Woef en Sloef vertelden ons wel, dat we voor in de ruimte een ruimtepak nodig hebben. Hoe zouden we dat kunnen maken? Aha… met de vuilzakken konden we een prachtig pak maken. We knipten van de blinklinten die Woef en Sloef uit de ruimte hadden meegebracht en kleefden die op ons pak. Zo worden we een echte astronaut!!!!!

Woef en Sloef wilden ons een fotoboek laten zien van hun vrienden uit de ruimte, maar door de wilde tocht, waren alle neuzen, monden en ogen eraf gevallen. Ze vroegen onze hulp alles terug op de juiste plaats te krijgen. Maar er zaten wel hele gekke mannetjes bij.

Woef en Sloef vertelden ook verhaaltjes uit de ruimte hoe het daar was, hoe alles eruit ziet. We hoorden zo het verhaal over Zip en Saxo. Zij beleefden een dolle tocht met het raket van hun opa.  Ze  kwamen op de griezelplaneet terecht met allemaal griezelige maskers en dingen. Maar achteraf kwamen ze te weten dat de sterretjes hen wilden foppen en dat zij die griezelige maskers hadden aangedaan. Ze waren toch blij als ze weer voet aan grond zetten.

We bekeken ook wat astronauten eten. Want in de ruimte kan je niet zomaar een potje koken. Woef en Sloef hadden wat astronautenvoeding mee waar we van mochten proeven (appelcompote) HEERLIJK SMULLEN

Op vrijdag was het Gaël zijn verjaardag. In de namiddag smulden we van Gaëls heerlijke traktatie!!!
Misschien hebben we die avond niet veel honger mee, want Gaël had cake EN taart mee en kinderchampagne… we aten en dronken ons buikje helemaal rond!!!
Dankjewel Gaël en nog een hele dikke proficiat!!!!

We hadden ook nog een ruimtebezoeker op vrijdag: een ruimtehond van Noah Piot. Die had ook een ruimtepak aan, maar wist zijn naam niet meer. We noemden hem Strikje. Hij werd direct dikke vriendjes met Woef en Sloef en met ons natuurlijk!!!!

Volgende week blijven Woef en Sloef nog een weekje bij ons, omdat ze het zo tof vinden in onze klas.
Er komen zelfs nog meer ruimtevriendjes bij. Die gekke mannetjes hebben allemaal verschillende vormen en die willen we toch wel eens nader bekijken!!!!

Ps: Nog eens hartelijk dank voor de talrijke lampjes, vuilzakken en aluminiumfolie. De kindjes amuseerden zich super in de donkere hoekjes!

Prettig weekend
lieve groetjes
*** Woutje en juf Mieke ***

 

22:49 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

thema de ruimte Hallo,
Na de herfstvakantie zou ik ook graag het thema de ruimte geven in combinatie met een techniekthema (licht en donker). Ik heb totaal geen idee hoe ik eraan moet beginnen. Zou jij mij wat tips kunnen geven? Het is ook voor een tweede kleuterklas. Kijk gerust ook eens op mijn weblogje misschien kan je daar ook wat inspiratie op doen?
HEt zag er bij jullie echt een leuke ruimteweek uit!

Gepost door: Caroline | 14-02-10

hallo,

ik lees je reactie nu pas, omdat ik een collega vervang en de reacties eerst bij haar terecht komen. Sorry!!! ik hoop dat jouw ruimteweek ook geslaagd is. Je mag altijd sturen naar miekevandenkerkhove@live.be.
Groetjes

Gepost door: Juf Mieke | 16-02-10

De commentaren zijn gesloten.