29-01-10

Vormen overal...

Liefste mama’s en papa’s,

Wat hadden we veel bezoek deze week. Woef en Sloef bleven nog een weekje, omdat ze het zo tof vonden in onze klas. Maar ze bleven niet alleen, wel elke dag kwam er een vriendje bij: Strikje, Pobi, Pisi, Tom, Jules,… Allemaal diertjes uit de ruimte waar we natuurlijk ook een ruimtepak voor maakten! Het was een gezellige boel in onze klas!

Maandag hoorden we ook het verhaal van Spatje, ook een ruimtewezentje dat terecht gekomen was op de aarde. Gelukkig had hij snel een vriendje: Jeroen. Uiteindelijk is Spatje toch maar weer met het ruimteschip naar zijn planeet gevlogen bij zijn mama en papa.
Spatje had de vorm van een cirkel. We maakten een mooi cirkeltekening. Daarna knipten we die in grote stukken en werd het een puzzel. Later op de week mochten we onze eigen puzzel weer maken en kleven, niet gemakkelijk!!!!

We speelden ook een tof hoepelspel buiten, een hoepel is ook rond zoals een cirkel. We tekenden de speelplaats vol met cirkels. We dachten na wat nog allemaal rond was zoals een cirkel en dat hebben we supergoed gedaan: knopen, gaatjes, een stuur, een wiel, een oog, een bal,…

Elke dag kwam er iemand bij in onze vormen familie, tot we de hele familie hadden: de driehoeken, vierhoeken, cirkels, manen, sterren, harten,…
We kregen van Woef en Sloef ook allemaal een vierkant. Sommige waren even groot, sommige hadden dezelfde kleur. We zochten naar een vriendje met een even groot vierkant en gingen daarmee samen zitten. Daarna legden we alle vierkanten van groot naar klein.

Met onze blokken legden we ook vormen: een vierhoek, een driehoek, … daar moest over nagedacht worden. Wanneer de vormenfamilie compleet was tekenden we zelf grappige vormmeneertjes en mevrouwtjes. Iedereen mocht ook een eigen meneertje of mevrouwtje schilderen in gelijk welke vorm. Daar kwam een nieuwe hele leuke vormenfamilie uit.

We stopten ook allerlei vormen in onze voeldoos en moesten voelen en raden welke vorm we in onze handen hadden. En om de week af te sluiten probeerde we om met onszelf en met elkaar een vorm op de grond te leggen. Juf hielp natuurlijk wel. Juf nam foto’s en zo kon iedereen zien, in welke vorm we lagen op de grond!!!!

Met carnaval in het vooruitzicht starten we volgende week met thema circus. Een clownsgekke en acrobatekunstige week wordt het!!!!

Prettig weekend
Lieve groetjes
*** Woutje en juf Mieke ***

19:53 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.