29-01-10

Woutje gaat logeren bij... AURIANE!!!

SDC17908
Veel plezier dit weekend Auriane met Woutje!!!!!

20:41 Gepost door Juf Aniek in Info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kiekjes van onze vormen - ruimte week

SDC17998

Met de "cikelvormige" hoepels gingen we buiten ravotten. Rollen, als stuur mee rijden, hoepelen, we vonden ook zelf allerlei nieuwe dingen uit.
SDC18007
We tekenden cirkels binnen de hoepels met krijt
SDC18009
we maakten eerst een grote kring, daarna een lange slingerdeslang, en dan draaiden we rond elkaar. Zo gaven we een grote groepsknuffel en hadden we ook met zen allen een grote cirkel gevormd.
SDC18013
Cirkeltekening van Aladin!! Daarna werd ze in stukjes gesneden voor onze puzzel
SDC18014
De cirkeltekening van Maxine
SDC18016
De cirkeltekening van Nina, met prachtig geschreven namen
SDC18017
Noah's ruimtevriendje Strikje
SDC18018
Ruimtevriendje Pobi van Gina
SDC18019
Pisi, het ruimtevriendje van Quentin
SDC18020
Jules en Strikje, de ruimtevriendjes van Maëlle
SDC18024
We maakten vormen met de blokken, hier een vierhoek in wording
SDC18025
Na lang zwoegen en zweten maakten, toverden we een driehoek tevoorschijn

SDC18029
We tekenden zelf gekke vormenmannetjes!
SDC18030
Een tof vormenspelletje
SDC18032
Het ruimtevriendje van Elvira: Tom
SDC18034
Nina haar ruimtevriendje: tom 2
SDC18037
En nu maar proberen onze puzzelstukken terug tot een puzzel te brengen. Sommige kindjes hadden hun stukken wat te klein geknipt, dus mama's en papa's hou jullie vast, er staat jullie nog puzzelplezier te wachten...
SDC18041
Voelen in de voeldoos welke vorm we vasthebben.
SDC18042
We schilderden allemaal ons eigen vormenmannetje!!!!!
SDC18043
We maakten vormen met onze eigen lichamen, niet gemakkelijk maar de resultaten mochten er zijn!
SDC18046
een driehoek...
SDC18047
rarara... een hartje!!!!
SDC18048
een cirkel (met wat verbeelding)
SDC18051


SDC18052

Onze ruimtepakjes!!!!

20:36 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vormen overal...

Liefste mama’s en papa’s,

Wat hadden we veel bezoek deze week. Woef en Sloef bleven nog een weekje, omdat ze het zo tof vonden in onze klas. Maar ze bleven niet alleen, wel elke dag kwam er een vriendje bij: Strikje, Pobi, Pisi, Tom, Jules,… Allemaal diertjes uit de ruimte waar we natuurlijk ook een ruimtepak voor maakten! Het was een gezellige boel in onze klas!

Maandag hoorden we ook het verhaal van Spatje, ook een ruimtewezentje dat terecht gekomen was op de aarde. Gelukkig had hij snel een vriendje: Jeroen. Uiteindelijk is Spatje toch maar weer met het ruimteschip naar zijn planeet gevlogen bij zijn mama en papa.
Spatje had de vorm van een cirkel. We maakten een mooi cirkeltekening. Daarna knipten we die in grote stukken en werd het een puzzel. Later op de week mochten we onze eigen puzzel weer maken en kleven, niet gemakkelijk!!!!

We speelden ook een tof hoepelspel buiten, een hoepel is ook rond zoals een cirkel. We tekenden de speelplaats vol met cirkels. We dachten na wat nog allemaal rond was zoals een cirkel en dat hebben we supergoed gedaan: knopen, gaatjes, een stuur, een wiel, een oog, een bal,…

Elke dag kwam er iemand bij in onze vormen familie, tot we de hele familie hadden: de driehoeken, vierhoeken, cirkels, manen, sterren, harten,…
We kregen van Woef en Sloef ook allemaal een vierkant. Sommige waren even groot, sommige hadden dezelfde kleur. We zochten naar een vriendje met een even groot vierkant en gingen daarmee samen zitten. Daarna legden we alle vierkanten van groot naar klein.

Met onze blokken legden we ook vormen: een vierhoek, een driehoek, … daar moest over nagedacht worden. Wanneer de vormenfamilie compleet was tekenden we zelf grappige vormmeneertjes en mevrouwtjes. Iedereen mocht ook een eigen meneertje of mevrouwtje schilderen in gelijk welke vorm. Daar kwam een nieuwe hele leuke vormenfamilie uit.

We stopten ook allerlei vormen in onze voeldoos en moesten voelen en raden welke vorm we in onze handen hadden. En om de week af te sluiten probeerde we om met onszelf en met elkaar een vorm op de grond te leggen. Juf hielp natuurlijk wel. Juf nam foto’s en zo kon iedereen zien, in welke vorm we lagen op de grond!!!!

Met carnaval in het vooruitzicht starten we volgende week met thema circus. Een clownsgekke en acrobatekunstige week wordt het!!!!

Prettig weekend
Lieve groetjes
*** Woutje en juf Mieke ***

19:53 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-01-10

Gaël werd 5 jaar!!!!

We maakten er een tof feest van. Gaël had van alles mee: lekkere "champagne", cake, brésiliennetaart, ballonnen, toeters, spiderman en prinsessenbekers, het kon niet op. We smulden onze buikjes rond!!!! Het was heerlijk!

SDC17987

SDC17990

SDC17991

SDC17995

Santé Gaël!!!!

20:10 Gepost door Juf Aniek in Jarig zijn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-01-10

Kiekjes van onze race door space!!!

SDC17934

Iedereen hielp mee om het raket van Woef en Sloef terug op te bouwen. Het moest natuurlijk nog een likje verf en wat ruimteversiering krijgen, maar daar werd aan gewerkt!

SDC17935
SLoef was alleszins in ZEEEEEER goede handen bij Auriane!!!

SDC17937

Loïc duidde met veel overtuiging het kleinste raket aan! Goed zo Loïc!
SDC17942
Vol enthousiasme gingen we aan de slag, Woef en SLoef hun raket weer op te knappen!
SDC17946
We amuseerden ons te pletter met alle lampjes in de donkere hoekjes...BRRRR...
SDC17949
We knipten ijverig stroken voor ons eigen ruimtepak te creëren!!
SDC17953
Lekker lijmen en alle stukjes op ons ruimtepak kleven! 2 dikke vriendinnetjes ijverig aan het werk!

SDC17957
Alle ruimtewezens waren hun ogen, monden en neus kwijt, gelukkig wisten wij raad en snelden we hen te hulp!!!!!
SDC17967
Het raket zag er al stukken beter uit!

SDC17969
En het resultaat moch er zijn!!! WOef en Sloef waren reuzeblij!!!

SDC17981
We mochten van Woef en Sloef hun ruimtevoeding proeven: appel-abrikoos compote, heerlijk!!!!
SDC17982
En zij mochten van onze koekjes snoepen, deze vonden ze ook verrukkelijk!

SDC17983
En we hadden nog een ruimtebezoeker bij: Strikje, de hond van Noah piot. Hij had ook een prachtige ruimteuitrusting aan!!!!

22:09 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Woutje ging dit weekend logeren bij... ALRIC

SDC17906
En Alric beleefde reuzeveel plezier met Woutje, want ze zijn samen naar zee geweest!!! En raad eens wie daar ook was? Zeno!!!!! Dat was dus dubbel feest voor 3 dikke vrienden!!!!

21:54 Gepost door Juf Aniek in Info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-01-10

Versje een race door space

Ik heb mijn raket

in de tuin gezet

1 druk op de knop

WE STIJGEN OP

momentje maan

ik kom eraan

en ben ik eenmaal boven

boven op de maan

dan doe ik voor JOU

alle STERREN aan!!!!!

22:52 Gepost door Juf Aniek in Liedjes en versjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Een race door space.......

Beste mama’s en papa’s,

We zijn terug van onze ruimtereis…. We maakten deze week kennis met Woef en Sloef, 2 ruimtehonden.  Ze hadden een ruimtepak aan en zijn met hun raket in onze klas geland. Ze zochten nieuwe vriendjes voor op hun planeet Pluvio. We wilden heel graag vriendjes worden, maar we wouden wel hier blijven wonen, anders zagen we jullie nooit meer terug! Maar Woef en Sloef waren superblij dat we vriendjes wilden zijn. Door hun lange tocht van de ruimte naar onze planeet: de aarde, is hun raket onderweg alle versiering en verf verloren. Het lag dan ook helemaal uit elkaar, toen ze hier aankwamen. Dus Woef en Sloef konden ook niet meer terug naar Pluvio,  want hun raket was kapot. Gelukkig hebben we een paar handige Harry’s die het raket terug gemaakt hebben. En dan een paar creatieve handen die ervoor zorgden dat het raket weer een juweeltje werd!!!!! Woef en Sloef waren reuzeblij met hun “nieuw” raket.

Woef en Sloef vertelden ons wel, dat we voor in de ruimte een ruimtepak nodig hebben. Hoe zouden we dat kunnen maken? Aha… met de vuilzakken konden we een prachtig pak maken. We knipten van de blinklinten die Woef en Sloef uit de ruimte hadden meegebracht en kleefden die op ons pak. Zo worden we een echte astronaut!!!!!

Woef en Sloef wilden ons een fotoboek laten zien van hun vrienden uit de ruimte, maar door de wilde tocht, waren alle neuzen, monden en ogen eraf gevallen. Ze vroegen onze hulp alles terug op de juiste plaats te krijgen. Maar er zaten wel hele gekke mannetjes bij.

Woef en Sloef vertelden ook verhaaltjes uit de ruimte hoe het daar was, hoe alles eruit ziet. We hoorden zo het verhaal over Zip en Saxo. Zij beleefden een dolle tocht met het raket van hun opa.  Ze  kwamen op de griezelplaneet terecht met allemaal griezelige maskers en dingen. Maar achteraf kwamen ze te weten dat de sterretjes hen wilden foppen en dat zij die griezelige maskers hadden aangedaan. Ze waren toch blij als ze weer voet aan grond zetten.

We bekeken ook wat astronauten eten. Want in de ruimte kan je niet zomaar een potje koken. Woef en Sloef hadden wat astronautenvoeding mee waar we van mochten proeven (appelcompote) HEERLIJK SMULLEN

Op vrijdag was het Gaël zijn verjaardag. In de namiddag smulden we van Gaëls heerlijke traktatie!!!
Misschien hebben we die avond niet veel honger mee, want Gaël had cake EN taart mee en kinderchampagne… we aten en dronken ons buikje helemaal rond!!!
Dankjewel Gaël en nog een hele dikke proficiat!!!!

We hadden ook nog een ruimtebezoeker op vrijdag: een ruimtehond van Noah Piot. Die had ook een ruimtepak aan, maar wist zijn naam niet meer. We noemden hem Strikje. Hij werd direct dikke vriendjes met Woef en Sloef en met ons natuurlijk!!!!

Volgende week blijven Woef en Sloef nog een weekje bij ons, omdat ze het zo tof vinden in onze klas.
Er komen zelfs nog meer ruimtevriendjes bij. Die gekke mannetjes hebben allemaal verschillende vormen en die willen we toch wel eens nader bekijken!!!!

Ps: Nog eens hartelijk dank voor de talrijke lampjes, vuilzakken en aluminiumfolie. De kindjes amuseerden zich super in de donkere hoekjes!

Prettig weekend
lieve groetjes
*** Woutje en juf Mieke ***

 

22:49 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

18-01-10

Liejde: vogels in de winter (thema: warme winterkleertjes)

liedjevogelsindewinter

19:21 Gepost door Juf Aniek in Liedjes en versjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-01-10

Esosa werd 5!!!!

Dikke proficiat aan Esosa die dinsdag 5 jaar werd. Ze was daarmee ook de eerste jarige van het nieuwe jaartje!!!!!

We smulden heerlijke cake! njammie!!!!
SDC17875


SDC17877

SDC17880

22:55 Gepost door Juf Aniek in Jarig zijn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kiekjes van onze warme winterweek

SDC17828

We maakten zelf speeldeeg, met bloem, water en zout. We mochten eens proeven en smaakten direct dat het geen deeg was om op te eten.... ZOUT!!!!
SDC17831
Samen kneden en rollen tot we elk een mooie sneeuwman hebben!
SDC17849 Aladin had het lekker warm met de oorwarmers!
SDC17858 warme beenwarmers, ze zaten Nina als gegoten... hehe

SDC17861
Met zen allen lekker gezellig onder het deken!
SDC17866
Ons Gina , prachtig kiekje met warme dikke sjaal
SDC17870
We gaven onze sneeuwman een sneeuwwitte kleur!
SDC17873
Onze verkleed ster!!!!!
SDC17885
Ons sneeuwmantelspel
SDC17891
En we bleven "genieten" van de eindeloze sneeuw en koude temperaturen... alhoewel het was niet steeds voor iedereen genieten...
SDC17894
2 engeltjes lekker knus bij elkaar genesteld onder de warme dekentjes!
SDC17897
Voor iedereen een dikke pluim, als resultaten van de tekentalenten, kwamen we tot een prachtige sneeuwmanfamilie!!!!!
SDC17900
Chiara mag fier zijn op haar supermooie sneeuwman!!!!
SDC17903
De final touch aan onze sneeuwmannetjes: schilderen van oogjes, neuzen, mond en knopen!
SDC17921
Zelfgemaakte "sneeuwballen" waarmee we door de hoepels mochten mikken!!!! Een hels sneeuwballengevecht!
SDC17926
En ze gingen er volledig voor!!
SDC17929
Is het geen schatje? Zoals de andere 25 bengels uit de 2de kleuterklas!

22:49 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Woutje gaat dit weekend logeren bij... ALADIN!!!!!

SDC17907

19:50 Gepost door Juf Aniek in Info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Warme winterkleertjes...

Beste mama’s en papa’s,

 

De sneeuw begint “eindelijk” te dooien. Deze week beleefden we nog heel wat sneeuwpret, maar op de weg was het vaak meer ellende dan pret… . Maar tijdens de koude sneeuwdagen bleven we tussen de middag gezellig binnen.

De kindjes brachten sneeuwballetjes en ijsblokjes binnen en we bewaarden deze in een potje. We zagen hoe de sneeuw en het ijs smelten tot water in onze klas.
We keken wie welke warme kleertjes aan had. We gingen na wie een sjaal, muts, handschoenen, wanten, sneeuwlaarzen,… aan had.

Het verhaal over konijntjes winterwandeling werd verteld. Konijntje was de winter beu en ging door de sneeuw op zoek naar de lente. Na lang zoeken, vond hij na een paar maanden eindelijk de lente, met de eerste warme zonnestralen. Wij zullen daarentegen nog eventjes moeten wachten… .

We speelden een mutsenspel waarbij we keken welke de grootste, kleinste was. Van welke kleur we de meeste, minste hadden.
Ook met de sneeuwmannen gingen we aan het tellen.  We moesten evenveel sneeuwballen (pomponnetjes) nemen als er sneeuwballetjes bij de sneeuwman lagen.

We leerden ook een liedje over de vogeltjes in de winter en keken welke diertjes in de sneeuw leven. Daarover ging ook ons verhaaltje “omdat je mijn vriendje bent”.  Mama ijsbeer wou dat Ijsje de kleine ijsbeer op zoek ging naar nieuwe vriendjes. Hij kwam een pinguïn, een meeuw, een zeehond en een walrus tegen. Die wilden allemaal zijn vriendjes zijn, maar het was een beetje moeilijk voor Ijsje om te vliegen met de meeuw en te zwemmen onder water met de zeehond. Gelukkig kwam hij Vlekje tegen, een andere jonge ijsbeer. Samen beleefden ze dolle pret in de sneeuw.

We maakten samen speeldeeg met water, bloem en zout. Daarvan boetseerden we een sneeuwman. Die mocht dan de oven in om hard te worden. Daarna schilderden we hem helemaal wit. En dan moesten we hem natuurlijk nog een neus, ogen en mond geven.
We tekenden op zwart papier ook een sneeuwman met krijt. We kregen een prachtige, originele sneeuwmannen familie!!!!!

Op vrijdag speelden we nog een spelletje met onze woordkaartjes. In de namiddag maakten we sneeuwballen van krantenpapier waar we mee mochten gooien. We mikten in dozen en door ringen, niet gemakkelijk.

Volgende week doen we een race door space. We trekken de ruimte in.
Kan iedereen 1 grijze/zwarte/bruine vuilniszak meebrengen aub?
Wie wil mag ook (een stuk) aluminiumfolie meebrengen. (zilverpapier)
1 zaklamp (indien mogelijk) zeker naam op zetten

Hartelijk dank!
Prettig weekend
lieve groetjes
*** Woutje en juf Mieke***

19:29 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-01-10

Woutje ging dit weekend logeren bij....

ELVIRA!!!!!

En Elvira heeft veel gefeest met Woutje en lekker gegeten. Ze maakten ook een prachtige sneeuwman!!!
P1060927

22:09 Gepost door Juf Aniek in Info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kiekjes van onze "zieke" week

ziekzijn9
ziekzijn
We experimenteerden naar hartenlust met de spuitjes en de verf...
ziekzijn2
Nina tekende een prachtig hartje, en het is duidelijk voor wie!!!!!
ziekzijn3
Ze genoten er echt van en lieten zich helemaal gaan!
ziekzijn4
Ocharme, onze Woutje was zo ziek, gelukkig waren er goede dokters in huis om hem liefdevol te verzorgen!
ziekzijn5
Océane van de 3de kleuterklas heeft deze vakantie haar arm gebroken. Ze kwam in onze klas eventjes uitleggen hoe alles verlopen is en toonde "fier" haar gips.
ziekzijn6
Quentin gaf Woutje een lekker siroopje, zodat hij snel zou genezen.
ziekzijn7
We kleefden onze bolletjes zijdepapier op ons zelf uitgeknipt kruis voor op ons doktershoedje.
ziekzijn8
En maar rollen, en maar kleven...
ziekzijn9
En we bleven maar werken, we knipten zelf ons doktershoedje uit. Een dikke bravo voor iedereen, want we hebben het allemaal fantastisch gedaan!
ziekzijn10
Vrijdag maakten we zelf heerlijk vitaminesap. De sinaasappelen vielen bij iedereen goed in de smaak, de pompelmoezen vielen ook nog mee en dan hadden we de zure citroenen. Dat zorgde voor wat gekke bekken... maar iedereen proefde !
ziekzijn11
Alric stortte zich met volle macht op de sinaasappelen!
P1060918
En toen werden we allemaal tot dokter bekroond!!! Proficiat doktertjes en verpleegstertjes!

22:06 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Liedje: moeder kip (thema ziek zijn)

Liedjemoederkip

21:37 Gepost door Juf Aniek in Liedjes en versjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-01-10

Siroopje hier, spuitje daar...

Lieve mama’s en papa’s,

We zijn het nieuw jaartje goed gestart… alhoewel, goed en niet goed. Onze Woutje is 2 dagen niet naar school kunnen komen, omdat hij ziek was. Hij wou zo graag terug naar school dat hij van de dokter een koffer mee kreeg. Een echte dokterskoffer om in de klas te gebruiken.
Zo konden wij Woutje in de klas verder verzorgen. We keken in zijn oren en ogen, hij moest zijn mond openen en “AAAAAAAAAA” zeggen, we gebruikten een stethoscoop om Woutjes longen en ademhaling te checken. Hij kreeg een prikje, een siroopje, een pilletje… en gauw werd Woutje terug beter.

We mochten met verf en pipetjes een heel blad vol spuiten. We maakten daar een afdruk van en lieten het drogen. Daarna pakten we ons doosje in met het papier, een gaatje erin en we kregen een mooi wattendoosje.

We speelden ook veel spelletjes met de nieuwe woordjes, want er waren er natuurlijk een aantal moeilijke bij.
We kregen het verhaal te horen over Tip de muis die naar de tandarts moest. Hij had daar eerst niet veel zin in en poetste ook niet graag zijn muizentandjes. Maar toen zijn vriendje naar de tandarts moest en gaatjes had, omdat die ook niet flink poetste, dacht Tip er anders over. Vanaf die dag poetste hij alle dagen zijn tanden.

We knipten ook een kruis uit dat we bekleefden met rode stukjes zijdepapier. Dat hadden we nodig voor ons doktershoedje.

Op vrijdag maakten we zelf een siroopje… een siroopje vol vitamines, om niet ziek te worden. We persten sinaasappelen, pompelmoezen en citroenen uit. We vergeleken de smaak, kleur en grootte van het fruit. We keken in welk glas het meest/minst zat, vol, leeg was, veel/weinig sap in zat.
En daarna mochten we allemaal een heerlijk glas vitaminesap drinken!!!!!
SANTÉ!!!!!!

Door de aanhoudende koude en sneeuw moeten we zorgen dat we ons lekker warm aankleden. Volgende week doen we een weekje over de witte winter en warme winterkleertjes….

Prettig weekend
Lieve groetjes
*** Woutje en juf Mieke ***

13:50 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-01-10

Kartonnen doosjes...

Eerst en vooral mijn allerbeste wensen voor jullie allemaal. En dat 2010 een warm, gelukkig, gezond, bruisend jaar mag worden voor jullie en jullie kleine kapoenen...

Wie vandaag toevallig nog eens een kijkje komt nemen op ons blog mag morgen lege kartonnen doosjes meebrengen. Ongeveer de grootte van een koekjes doos. Zeker niet groter, maar kleiner mag. (wel groter dan luciferdoos hehe)

Lieve groetjes en tot morgen voor een nieuwe frisse start!!!!!

Juf Mieke

13:18 Gepost door Juf Aniek in Varia | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |