07-02-10

Gekke clowns en acrobaten...

Beste mama’s en papa’s,

Onze gekke clowns week zit er op!!! Maar volgende week mogen we nog een beetje verder gek doen, want het is bijna Carnaval!!!!!

We hebben de week nochtans niet zo gek gestart, want er was een heel verdrietige clown op bezoek in onze klas. Hij heette clown Bart, maar Bart is helemaal geen naam voor een clown. Dus gaven wij hem een nieuwe naam: SLOEGIE. Uitgevonden door Amélie en goedgekeurd door de hele klas. Sloegie wist niet zoveel over het circus, gelukkig konden wij hem van alles bijleren. Hij ging alle dagen op zoek naar een circus waar hij clown mocht worden.
Maar in het begin had hij alle dagen pech.

Hij vond ook zijn hoed helemaal niet mooi, zo gewoon blauw. En terug hielpen we hem. We zijn volop bezig met het maken van een echt bolhoed. Sloegie wou dat we allemaal clown werden, zodat we hem nog beter kunnen helpen.

We leerden ook clown Pépito kennen. Pépito was een klein clowntje uit een circus waar Sloegie op bezoek was geweest. Pépito kwam Sloegie moed inspreken en vertelde het verhaal van een kleine muis die ook in het circus wou. Eerst wou niemand de muis, maar de muis deed zo goed haar best dat ze uiteindelijk de ster van het circus werd. Dus als Sloegie supergoed zijn best doet, zal hij ook een superclown worden.
Gelukkig hadden we ook het boek van Noah, zo leerde Sloegie alle circusdieren kennen.

Op donderdag kwam hij superenthousiast naar school!!! Eindelijk had hij geluk! Hij had een circus gevonden waar hij misschien clown mocht zijn. Maar de baas van clowns, Ferdinand was er niet. Ferdinand kwam in de namiddag langs in onze klas om groot nieuws te komen vertellen. Sloegie mocht clown worden in zijn circus. We merkten op dat Ferdinand helemaal geen clownshoed op had. Grote paniek!!!! Ferdinand zijn hoed was zoek. Gelukkig vonden wij hem terug.

En donderdag was het dubbel feest. Nina werd 5!!! Ze had 2 prachtige cakes mee, in de vorm van een HARTJE!!!! We konden bijna niet wachten om ervan te smullen!!! Er zat ook lekkere grenadine bij. Clown Sloegie mocht ook proeven, wat was hij blij!!!!
Dankjewel Nina (en mama van Nina!!!) en nog een dikke proficiat!!!!

Sloegie was dolgelukkig! Maar anderzijds vertelde hij ons dat hij ons enorm zou missen. Op vrijdag bedankte hij ons uitbundig met zijn specialiteit: popcorn. Hij toonde ons wat we nodig hadden en wat we moesten doen! Super! En ook heerlijk natuurlijk!!
We maakten deze week ook een grote vlaggenslinger. In de kleurtjes van de dagen van de week. Elke dag kleven we een vlagje vol met confetti. Zo tellen we af tot carnaval. Wanneer alle vlagjes vol gekleefd zijn met confetti is het carnaval en… vakantie!!!!!

Volgende week vrijdag houden we groot feest in de klas. De kindjes mogen op vrijdag verkleed naar school.
Wie wil mag volgende week ook ballonnen, serpentines of andere carnaval versieringen meebrengen voor onze klas te versieren.

Prettig weekend
lieve groetjes
*** Woutje en juf Mieke***

16:59 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.