01-03-10

Heerlijk smullen...

Beste mama’s en papa’s,

Onze eerste restaurantweek zit er op. En we hebben al ons best gedaan.

Op maandag hadden we natuurlijk eerst veel te vertellen over de vakantie. Al die skiërs zeg!!!! Wat een verhalen!
Daarna gromde Woutje zijn buik…wat was dat??? Woutje was ’s morgens vergeten eten, en had natuurlijk honger nu.
We praatten over wat we allemaal kunnen eten, koken, bakken,…. We vertelden ook over waar we kunnen gaan eten: een frituur, een pizzeria, een restaurant… . Hoe gaat het er aan toe in een restaurant, hoe bestellen we ons eten, we betalen, hoe is de tafel gedekt. Al snel werden we zelf echte koks en obers.
Om zeker te zijn dat we alles steeds goed op de tafel schikken, knutselden we een placemat. Veel werk, dus deze is nog niet helemaal af. Maar omdat het zo een tof thema is, gaan we er volgende week gewoon mee door.

We leerden een versje over Roos. Roos heeft een restaurant en maakt echt alles!!! Ontbijt, pizza, toetjes,…. Onze tafels werden ook opgefleurd met bloemetjes van Noah Piot en Auriane!!!!! Dankjewel daarvoor!
Roos kende ook een ober, een wel erg verstrooide ober. Hij zei alles verkeerd. Gelukkig konden wij hulp bieden en corrigeerden wij de ober. Weten de kindjes het nog:
De pizzabakker is niet mager maar …………………

De pizza is niet vierkant maar…………………………

In het restaurant is het niet leeg maar …………………………

De pizza is niet warm maar ……………………………

De brandende oven is niet koud maar ……………………………

De pizzadoos is niet rond maar …………………………………

Het bord is niet vol maar…………………………………………

De kok kijkt niet boos maar ……………………………………

Het restaurant is niet goedkoop maar……………………………………

IJs is niet warm maar ……………………………………

In de pizzeria is het niet donker maar ……………………………………

De bezorger heeft niet weinig maar ………………………………………………pizza‛s

De kok is niet oud maar ………………………………………

De ober staat niet op de tafel maar …………………………………de tafel

We lazen ook “het pannenkoekenboek”. Daarin wou Joris een pannenkoek als ontbijt. Mama had het daar veel te druk voor en dus moest Joris helpen: hij ging om bloem, om melk bij de koeien, om eieren bij de kippen, om suiker… en koos een pot heerlijke confituur uit de kelder om zijn pannenkoek te beleggen. Juf had ook alles mee om echte pannenkoeken te maken en op donderdag bakten we zelf heerlijke pannenkoeken. We proefden overal van: met witte suiker, bloemsuiker, bruine suiker, chocoladekorrels, confituur en ook met heerlijke snoepconfetti’s van Gina, dankjewel!!!!!

Donderdag was een drukke dag want we gingen ook naar toneel. Een heel speciaal toneel met 2 meisjes. Ze vertelden niets, maar hebben heel veel gedanst en van alles getoond. Iedereen was zo geboeid dat we een uur lang muisstil zijn geweest!!!

Door het toneel konden we op dondervoormiddag niet turnen, dus hebben we woensdag een uurtje geturnd.


Vrijdag was het weer een speciale dag, want het was “dikke truiendag” . de verwarming werd een paar graden lager gezet. Maar daar hebben we niets van gevoeld, want we smulden lekkere warme wafels én deden leuke dingen lekker knus bij elkaar onder de dekentjes en kussentjes.

Dus volgende week nog een weekje over het restaurant, we worden nog echte sterrenchefs!!!!

Wie nog LEGE ROLLEN heeft van keukenrol, aluminiumfolie, huishoudfolie of andere mag deze meebrengen. (niet van toiletpapier, die zijn te kort)

 

Prettig weekend
Lieve groetjes
*** Woutje en juf Mieke***

 

18:41 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.