13-03-10

Van thuis tot op school met fiets, bus, tram, auto,...

Beste mama’s en papa’s,

 

Zonder botsingen en ongelukken zijn we de week doorgekomen…
Deze week leerden we Stoppie en Stappie kennen. Toen ze maandag in onze klas toekwamen hadden ze geen armen en geen benen, hoe jammer toch. Gelukkig hielpen we hen. Vooral Stoppie keek heel boos. Hij moet er dan ook voor zorgen dat alle mensen stoppen wanneer ze hem zien (rood licht).

Ze leerden ons ook een superleuk liedje aan over rood en groen.
Maar ons lichtjes waren niet volledig… oranje was er nooit bij. Daarom maakten wij zelf een verkeerslicht. We prikten uit zwart papier 3 cirkels uit. Daarna tekenden we een groen, een rode en een oranje cirkel op papier. Deze knipten we uit. We kleefden een zwart papier rond een lege keukenrol en dan ons 3 lichtjes erop. Rood bovenaan, groen onderaan en oranje in het midden. Daar rond heeft de juf 2 blaadjes geniet en draaien maar aan de rol, om het juiste lichtje te zien te krijgen.

 

We lazen ook een boekje over Zoë en Théo. Zij gingen fietsen. Ze wouden allebei de eerste zijn…maar uiteindelijk vielen ze allebei in de plas, gelukkig hadden ze zich niet bezeerd. We keken hoe we veilig in het verkeer kunnen fietsen: een helm op, een fluo-vestje aan. Zo kan iedereen ons zien.

Op vrijdag speelden we een auto-telspel. We namen een kaartje uit de zak met allemaal auto’s op. We telden de auto’s en namen evenveel auto’s uit de autobak. Dan keken we waar de meeste auto’s lagen en waar de minste lagen. Bij juf Mieke in de turnles deden we een fietsparcours met verkeersborden. Ook Stoppie en Stappie gingen mee. Want die moesten er voor zorgen dat we stoppen bij rood en door rijden bij groen.

 

Volgende week bekijken we de diertjes van de boerderij.
Wie knuffels of boekjes heeft van boerderij diertjes mag deze altijd meebrengen. (liefst genaamd)

Wie heeft lege
fruit of groentennetjes (van sinaasappelen, citroenen, aardappelen, uien,…) Wie er heeft, mag deze meebrengen.

Prettig weekend
Lieve groetjes
*** Woutje en juf Mieke***

17:24 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.