20-03-10

Blij op de boerderij

Beste mama’s en papa’s,

Onze korte boerderijweek zit er al op!!! Maar het was een super week!! Vooral omdat we heel veel “nieuwe” diertjes en boerderijen in de klas hadden!! Heel erg bedankt daarvoor. De kleuters waren enorm betrokken en dolenthousiast. Iedereen toonde fier zijn spulletjes en de kindjes vertelden er een heel verhaal rond.

We luisterden ook naar het verhaal over de snelle tractor. Boer Bomas reed soms wel veel te snel met de tractor. Koe Carla was daar zo hard van geschrokken dat ze in het water was gesprongen. Gelukkig had boer Bomas een sterke tractor en konden ze zo koe Carla terug redden.

Maandag maakten we ook kennis met Blozie big. Blozie big al haar varkensvriendjes waren op reis. Blozie Big was helemaal alleen op de boerderij en omdat ze bij ons zoveel diertjes zag, kwam ze op bezoek. Maar ze wou terug varkensvriendjes. Gelukkig konden wij helpen en knutselden we nieuwe vriendjes voor Blozie big. Iedereen tevreden!!!

Op dinsdag leerden we een versje over kippetje Ukkepuk. Kippetje Ukkepuk had het altijd zeer druk.
Alle dagen van de week had kippetje Ukkepuk het zeer druk, behalve op zondag had ze vrij… dan legt ze een gespikkeld ei.

Woensdag kwam juf Mieke van turnen even in onze klas spelen. Want onze juf moest terug “testjes” afnemen. We vierden wel de verjaardag van Maxine, met een supermooie taart en vuurwerk!!!! We smulden deze taart op in de refter en dronken daarna allemaal een glaasje fruitsap!!!! Dankjewel Maxine en nog een superdikke bravo.

Op donderdag hoog bezoek: de konijntjes kwamen nog eens langs in de klas. Het eerste wat ze deden, was hun eetbakje ondersteboven gooien,… echte deugniet konijnen!!!!
In de namiddag tekenden we zelf diertjes en deden we hun geluiden en bewegingen na. Eén grote boerderij!!!
Ook op donderdag terug groot feest in onze klas, want toen werd Noah D 5!!!! Noah’s mama had een echte spiderman taart gemaakt!!! WAAAW!!!! We smulden terug van de superlekkere taart en dronken… champagne!!!! Gelukkig was er niemand zat! Dikke proficiat Noah en bedankt voor al dat lekkers!

En zo eindigde ons weekje, want vrijdag geen school!!!! De juffen en meesters gaan dan oefenen wat te doen bij brand…dus wie weet worden wij allemaal echte brandweermannen en vrouwen!!!!

Prettig weekend
Lieve groetjes
***Woutje en juf Mieke***

Wie eierschalen of paasversiering heeft (die in de klas mag blijven) mag dit altijd meebrengen.
Ik zou ook al willen vragen om
conservenblikken
bij te houden. Maar grote (ong 600gr) dankjewel!!!!

08:17 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.