27-03-10

Kippen hier, hanen daar, kuikens overal...

Beste mama’s en papa’s,

Onze eerste paasweek zit er ook al weer op. Op maandag lagen er 3 verdrietige eitjes op onze tekentafel. Ze hadden het superkoud en geen kip of haan meer die voor hen zorgde. Ze waren uit het nest gerold. Ze bleven maar rollen en rollen en rollen totdat ze in onze klas zijn gerold. Misschien konden wij ze wel helpen?!
Auriane had een huisje mee, daarin legden we wat stro en zo konden de eitjes warm liggen.

We zochten naar een idee om zelf iets te maken voor de eitjes warm te houden. Eitjes liggen bij de mama kip steeds in een nest. We besloten zelf een kip te maken. Juf had van alles mee, … maar geen goed idee. We dopten doeken in de gips en bedekten daarmee een hele ballon. Maar de doeken schoven eraf en de ballon krimpte, er waren zelf 2 ballonnen die kapot sprongen. Heel de klas hing vol met spatten gips…. Heel slecht idee dus…  De volgende dag begonnen we vol nieuwe moed aan een nieuwe kip. Een veilige zachte kip van stof. We knipten en knipten… ze is nog niet klaar, maar wacht maar af…!

We leerden een liedje over 2 hazen die in het weiland zaten om snel nog eieren te schilderen. Op het deuntje van “ ‘k zag 2 beren, broodjes smeren”

We speelden een telspelletjes met eitjes. Iedereen kreeg eieren. We keken hoeveel eieren iedereen had en wie de meeste en minste had.

We speelden een spelletje met woordkaartjes die we verstopten en dan weer tevoorschijn toverden.

Uiteraard versierden we ook een paasboom in de klas. Iedereen hielp mee. En alle versiering die we van thuis meekregen hangt er natuurlijk ook in te pronken. Heel erg bedankt daarvoor!!!!

Volgende week onze laatste paasweek en dan is het alweer vakantie. Volgende week vrijdag eindigen we ons weekje met een paasontbijt. Zou iedereen 1 eitje willen meebrengen aub in de loop van de week? In de klas gaan we deze dan koken, bakken,… zo kunnen we van alles eens proeven. Dankjewel!!!!

 

Lieve groetjes
Prettig weekend
*** Woutje en juf Mieke ***

11:57 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.