27-04-10

Thema: onderwaterwereld

Liefste mama’s en papa’s:

Onze week is weer voorbijgeraasd… we vierden maar liefst 3 verjaardagen deze week.
Op maandag beet Maysa de spits af. Zij bracht een prachtige prinsessentaart mee voor de meisjes en een mooi Mickey Mouse taart voor de jongens. We dronken dan lekkere fristi en fruitsap uit prinsessen – en Mickey Mouse bekers! Wat een feest!

Op dinsdag gingen we door met Kilian zijn verjaardag. Zijn mama bakte maar liefst 3 taarten!!!! Een gewone, een heerlijke frangipane en nog een met chocolade. We proefden van alles!!!! En daarna lieten we de kurken knallen met kinderchampagne!!!! Nog meer feest!

En donderdag was het Maëlle haar beurt… Maëlle kwam dolenthousiast vertellen dat ze “een trein” mee had… de juf wist niet wat ze hoorde, tot ze het zag… een prachtige zelfgemaakte trein!!!!!! We geloofden onze ogen niet, hij was magnifiek!!! Dikke bravo voor mama kunstenares van Maëlle!!!! Maëlle vertelde er ook bij dat zij geholpen had… om de snoepjes op te eten die er naast gevallen waren… eerlijk als ze is! De juf dierf bijna niet in de cake snijden… Maar de trein smaakte verrukkelijk! En natuurlijk ook al die lekkere snoepjes die er bij, op en rond lagen!!!!

Naast al dat feesten hebben we natuurlijk ook nog iets anders gedaan! We hebben eerst al onze vakantieverhalen aan elkaar verteld!!! Ook Woutje vertelde zijn verhalen. Hij was naar de zee geweest met zijn kaboutermama en papa. Hij had daar van mama een knuffelvis cadeau gekregen. Hij had nog geen naam, maar dat duurde niet lang. Wij gaven hem de naam: Billy. Woutje vertelde over de andere dieren die in de zee leefden, en de kindjes kenden er ook al veel: de haaien, walvissen, kwallen, zeesterren, zeepaardjes, dolfijnen,…

Ornella had ook 2 nieuwe vriendjes mee voor in de klas. 2 goudvissen. We verzorgen ze goed en geven ze alle dagen eten! Dankjewel Ornella. Ook voor hen zochten we een naam. Ze werden tot “Joske en Charlotte” gekroond.

We vertelden het verhaal over vader Zeepaard, die de eitjes overal in zijn buidel meedroeg. Op het einde hadden vader en moeder zeepaard allemaal babyzeepaardjes.

We leerden ook een liedje over “10 kleine visjes” die naar de zee gingen. Maar op het einde, is er geen enkel visje meer over…

We schilderden de zee met allemaal verschillende tinten blauw. We hadden licht- en donkerblauw. We maakten het blauw lichter met wit en donkerder met zwart. Daaruit mengden we allerhande tinten. We kleurden ook zeediertjes en knipten ze uit. Deze kleefden we in onze zee… Een echt kunstwerk maakten we ervan.

Op donderdagnamiddag ging een deel van de kindjes al naar het medisch onderzoek. Maar maandag gaan we terug, en misschien nog een keer op een andere dag ook. Want het duurt wel even voor de dokter 25 kindjes heeft kunnen nazien!

Volgende week gaan we nog even door over de vissen en de zee… meer bepaald over
DE MOOISTE VIS VAN ZEE!!!!!

 * En niet vergeten: OP MAANDAG KOMT DE SCHOOLFOTOGRAAF. Dus iedereen goed uitgeslapen en lekker fris, zodat we mooie foto’s hebben!!!!!

* Wie nog metalen CONSERVENBLIKKEN HEEFT van ong 800gr mag deze nog altijd meebrengen, we hebben er nog steeds niet genoeg!

* En nog een klein nieuwtje (dat misschien niet zo nieuw meer is…): Juf Mieke van turnen is zwanger!!! Zij geeft dus geen turnen meer aan de kleuters. We hebben een nieuwe turnjuf: juf Sofie. Maar onze uurtjes zijn wel veranderd. Vanaf nu TURNEN we op DINSDAG EN WOENSDAG.

* Gelieve ook zo SNEL MOGELIJK de INGEVULDE BRIEVEN VAN HET CLB terug te bezorgen!!!!!

Prettig weekend!
Lieve groetjes
*** Woutje en juf Mieke ***

 

 

22:10 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.