21-05-10

Verslag van onze kriebelweek...

Beste mama’s en papa’s,

 

Wat hebben we weer een drukke week achter de rug!!! Het is bijna opendeurdag en alles staat in teken van de kriebeldiertjes. En dat hebben we gemerkt!!!! We bleven en bleven maar knutselen. Wat zijn we blij dat we weer wat extra dagen thuis mogen blijven! Want die juf van ons…

Gelukkig zorgde Auriane voor wat afwisseling. Zij had een reuzenleuk rupsenspelletje mee. We kregen met 4 kindjes een rupsenkopje. Daarna gooiden we met de kleurendobbelsteen en het kleurtje waar de dobbelsteen op rolde, daarvan mochten we een stukje van het rupsenlijf nemen. Als het kleurtje dat we nodig hebben op was, moesten we een beurt overslaan. Zo moesten we om ter snelst de langste rups maken… spannend!

Maandag was er een bijtje op bezoek die heel verdrietig was. Heel haal dorp, vriendjes en familie was ze kwijt door een grote storm. Ze was op ons schooltje aangespoeld en zocht hier haar vrienden en familie. Wij wilden maar al te graag helpen zoeken en haar nieuwe vriendjes worden. We stelden ook voor nieuwe vriendjes te “maken”.

We schilderden rolletjes zwart, knipten gele strookjes, knipten vleugels en kleefden dit alles aan elkaar. Dit begon al verdacht veel op een bij te lijken.

Maar we hielden niet op! Omdat de bij een grote bijenfamilie had stempelden we ook kartonnen bordjes geel. Daarover schilderden we zwarte strepen en knipten we ook opnieuw vleugels.

Om de bijen beter te kunnen vinden bestempelden we een mooie bijen T-shirt. HET IS DE BEDOELING DAT ALLE KINDJES DEZE T-SHIRT AAN HEBBEN OP DE OPENDEURDAG 29 MEI 2010.

Daarvoor maakten we ook nog 2 mooie vleugels.

We kleurden en schilderden ook mooie tekeningen voor aan het raam te hangen… een echte kriebelfamilie aan onze ramen. Slakjes in het gras, vlinders in de lucht. En we knipten ze allemaal zelf uit!

We speelden met juf ook een spelletje waar alle kriebeldiertjes hun kleur verloren waren. Ze zagen er allemaal een beetje ziek (wit) uit. Wij namen kaartjes met een gekleurd kriebeldiertje en legden die op de juiste plaats. Niet gemakkelijk!!! (rood lieveheersbeestje: kruising van rode rij met lieveheersbeestjes rij)

Juf las ook een verhaaltje voor over vlinder en bloem. Bloem wou van alles beleven, maar kon niet vliegen of stappen. Gelukkig kwam ze vlinder tegen. Die vloog voor haar overal naar toe en vertelde haar alles wat hij gezien had. We leerden zo ook hoe bloemen groeien, verwelken, door zaadjes nieuwe bloemen komen, bloemen graag warmte en licht van de zon hebben, graag regen hebben voor te drinken… En dat vlinders eitjes leggen, uit die eitjes komen rupsen, die eten graag blaadjes, later komen er vlinders uit het jasje van de rups,…

Verder maakten we ook nog supermooie tekeningen op de speelplaats. Een hele kriebeldierfamilie werd neergetekend: vlinders, rupsen, wormen, lieveheersbeestjes, bijen,… noem maar op. Er waren echt prachtexemplaren bij!

En dan even iets anders…

Woensdag mocht ik naar de bijeenkomst van “Leraar van het jaar”. Ik ben niet DE leraar van het jaar geworden, maar geloof me lieve mama’s en papa’s ik ben wel de GELUKKIGSTE leraar van het jaar!!!!! Ik heb van begin tot eind met volle teugen genoten. Ik heb enorm gelachen met de prachtige show, en ook tranen van ontroering gelaten!!!! Zoveel emoties op zo een korte tijd. We zijn daar enorm verwend geweest en deze unieke, onvergetelijke, wonderbaarlijke ervaringen heb ik mogen meemaken DANKZIJ JULLIE!!!!! Ik kan jullie echt niet genoeg bedanken, maar ik voel me vereerd dat ik daarop aanwezig mocht zijn!!!!
De vele brieven van jullie hebben mij dan ook enorm veel warmte en deugd bezorgd, wat een lieve, mooie woorden allemaal!
Jullie zijn gewoon DE BESTE!!!!! En alles wat ik voor jullie kapoen doen, komt recht uit het hart en is met het meeste plezier gedaan. Ik heb er zelf zo een voldoening aan hen te zien lachen. Ik put zelf zoveel energie en geluk uit hun enthousiaste persoonlijkheden… dus ik prijs mezelf gewoon gelukkig mijn DROOMJOB te mogen uitoefenen op zo een fantastische school bij prachtige kinderen. (die hun schoonheid dus van niet ver hebben!!!!)
Dankjewel lieve mama’s en papa’s, dit alles blijft voor eeuwig in mijn hart en ik hou er de mooiste herinneringen aan over!!!!!
onder andere…een foto met Jules…

 

Niet vergeten: volgende week MAANDAG, DINSDAG en WOENSDAG GEEN SCHOOL!!

Op 29 mei 2010 is het onze opendeurdag. Ik hoop jullie daar allen te zien!!! We hebben enorm veel geknutseld en het zou jammer zijn moest je al deze prachtige decoratie niet even komen bewonderen!!!!!

 

Prettig weekend
Lieve groetjes
*** Woutje en juf Mieke***

 

20:09 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.