15-06-10

Papa's aan 't werk

Liefste mama’s en papa’s,

Wat ging de week weer snel… dit kwam vooral omdat er weer zoveel te beleven was in onze klas. Onze Noah Piot werd 5 jaar en dat vierden we met bubbels en heel veel lekkers!!!!

Daarnaast kwamen er maar liefst 4 papa’s op bezoek in onze klas!!!! En ze deden het allemaal fantastisch! Op maandag kwam Gina’s papa over zijn beroep vertellen. Hij is namelijk architect. Nooit gedacht dat je dat aan zo kleine kapoenen duidelijk kon uitleggen. Maar dat was een fluitje van een cent met meester Filip in onze klas. In een mum van tijd zette hij van alles op papier. Een stoel, een huis… maar meester Filip houdt ook van originele dingen en al snel kregen we een prinsessenstoel, een brandweerstoel, een dinostoel, het huis werd omgetoverd in een kasteel… Door deze uiteenzetting kregen we zelf enorm veel inspiratie om ook aan de slag te gaan. We tekenden de gekste dingen op papier en beloofden deze zeker eens te tonen aan meester Filip.

Donderdag stonden er 2 papa’s volledig klaar om ons te entertainen. Eerst was de papa van Amélie aan de beurt. Amélie had zelf mogen kiezen waarover haar papa zou komen vertellen in de klas. Amélie wou een verhaaltje over een prinses (voor de meisjes) en een politieagent (voor de jongens)… hmmmm ga daar maar eens naar op zoek. Dus de papa van Amélie maakte zelf maar een eigen verhaal over een prinses en een politieagent. Dus onderschat onze papa’s maar niet hoor!!! Het was een heel spannend verhaal dat op een supertoffe manier werd verteld. De kindjes zaten aan hun bank genageld… echt prachtig om al die gezichtjes te zien!!!!!
De papa van Amélie werd direct gevolgd door Zeno’s papa. Zeno’s papa had een zakje bij…dat maakte ons allemaal hééééél nieuwsgierig. Wat zou daar in zitten? De papa van Zeno vertelde Zeno’s lievelingsverhaal: de clown die zijn neus kwijt raakte. Hij zette zelfs een clownsneus op…. De kindjes hebben heel erg gelachen!!!! En de papa van Zeno kon zelfs toveren. Want hij raakte zijn neus kwijt. Toen werd hij natuurlijk heel erg verdrietig. Gelukkig hielpen wij een handje, door te zeggen: “rode neus, kom terug!” En plots…. Daar was de rode neus terug… je moet het maar kunnen!!!!

Om onze papaweek af te sluiten, kregen we op vrijdag Maxine haar papa op bezoek.

Op woensdag moesten we dan weer met een groot deel van de klas naar de dokter. Alles verliep goed en we waren mooi op tijd terug om onze boterhammetjes nog op te eten.

Tijdens deze drukke week zijn we er dan toch nog in geslaagd om op het nippertje nog de vaderdagcadeautjes af te werken. Het was wel even spannend. Want de verf droogde niet snel genoeg naar juf haar zin… daardoor kon er niets mee naar huis om te strijken. Dus als juf thuis niet kon strijken… moest het strijkijzer maar naar onze klas komen. En zo geraakte alles nog op tijd klaar… fieuw!!!!

Papa’s geniet van jullie dag zondag en laat jullie maar eens goed verwennen!!!!!
En hopelijk krijgt “het verkeersbord” een plaatsje in de auto!
Volgende week gaan we nog even door over beroepen en specifiek de bakker, want door ons druk schema hebben we hierrond nog niet zoveel kunnen doen!

 

Prettig weekend
Lieve groetjes
*** Woutje en juf Mieke ***

 

 

09:52 Gepost door Juf Aniek in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.